IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паника сред републиканците в Конгреса

Разкритията за вулгарните коментари на Доналд Тръмп предизвикаха сериозни безпокойства

16:48 | 08.10.16 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Републиканците се олюляват от удара с разкритията за вулгарните изявления на Доналд Тръмп, пише AFP, цитирана от БТА.

Във видеоклип, качен на страницата му във Facebook през нощта, републиканският кандидат за президент на САЩ заяви, че е виновен и се извинява, след като го хванаха как в стар запис прави шокиращо нецензурни сексистки коментари. И все пак Тръмп предизвикателно отхвърли разкритията в записа, датиращ отпреди повече от десетилетие, като "нищо повече от диверсия (за отклоняване на вниманието)", и ясно показа, че ще завърши предизборната си кампания с аргумента, че Хилари Клинтън е извършила по-големи грехове спрямо жените.

90-секундното изявление на Тръмп увенча един неприятен ден, който заплаши да провали окончателно кампанията на бизнесмена за Белия дом, хвърли републиканците в паника само месец преди деня на вота и в самото навечерие на ключовия кандидатпрезидентски дебат утре, отбелязва AFP. 

Един след друг възмутени членове на Конгреса от партията се надпреварваха да осъдят коментарите в записа, разпространен вчера от Washington Post и NBC News.

Председателят на Камарата на представителите Пол Райън заяви, че е погнусен от думите на Тръмп и гневно отказа покана от милиардера да участва в събитие на партията днес в Уисконсин. Но също като повечето от многобройните членове на Конгреса, които заклеймиха думите на Тръмп, Райън не оттегли подкрепата си за номинирания партиен кандидат.
Надявам се г-н Тръмп да е отнесе към тази ситуация с цялата сериозност, която тя заслужава, и да се постарае да докаже на страната, че има по-голяма респект към жените, отколкото този клип показва, заяви Райън.

За някои републикански лидери обаче Тръмп е отишъл прекалено далеч.

„Вие, г-не, сте отклонението. Вашето поведение, г-не, е диверсията", възмути се сенаторът от Юта Майк Ли във Facebook след извинението на Тръмп и го призова да се откаже от кампанията. Според него е време партията да покаже, че очаква нещо повече. "Не бива да се примиряваме", каза сенатор Ли.

Клинтън, която прекара деня в подготовка за утрешния дебат, се намеси, като в Twitter нарече думите на Тръмп " ужасяващи". "Не можем да допуснем този мъж да стане президент", заяви тя.

Повече от година скандалните и понякога налудничави коментари на ексцентричния милиардер причиняваха сърцебиене у републиканците, но с някои видни изключения (сред които всички живи бивши президенти и кандидат президенти от партията) репбликанските старейшини, поне формално, продължиха да го подкрепят. Отчасти тази подкрепа беше мотивирана от убеждението, че е достатъчно Тръмп да бъде поне конкурентноспособен на изборите, за да увеличи шансовете на другите кандидати, които се явяват на 8 ноември (за Конгреса и губернатори, т.нар. down ballot ефект). Сега въпросът, пред който са изправени мнозина републиканци, е дали везните няма да се наклонят и подкрепата за Тръмп да стане по-рискованата позиция.

Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Така е приятелю...Педеррастът е вече арбитър на новия век !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 2
boyan.botev
преди 7 години
Браво, fri. това е моралната реалност в света. Визирам коментарът ти под номер 8. И това е фалшивия морал на целия политически свят. И тази гмеж, сбор от кръволоци, събира армии да им служат, променя съдби на милиони, вече милиарди. И за един секс или за една френска, може да платят цели народи или поколения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 4
fri
преди 7 години
Преди дни основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж предупреди, че данните, които сайтът ще публикува за Клинтън ще я извадят завинаги от битката за Белия дом.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 4
fri
преди 7 години
фондация "Клинтън" е получила милиони долари дарения от лица, пряко свързани със сделката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 3
fri
преди 7 години
"Уикилийкс" започна да пуска компромати за Хилари Клинтънруски предприемачи придобиха една пета от производството на уран в САЩ. http://***.mediapool.bg/uikiliyks-zapochna-da-puska-kompromati-za-hilari-klintan-news254948.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
С анонимните минуси свиквай , нищожествата са велики само анонимни !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 5
fri
преди 7 години
Не ми пишете минуси /а и не ме банвайте, защото знам, че още има цензура в милата ни родина/Да си кажа последно, защо защитавам ДТ: - само защото Демокр. партия беше дълго време на власт и е време републиканската да дойде.Може би тогава Земята ще е по-спокойно място за живеене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 3
balkando
преди 7 години
Очаквам следваща серия на филма. Примерно бразилската фиеста на Хилъри :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Десятка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 4
fri
преди 7 години
цитат:"Кое е...по-вулгарното:това да искаш да..."опраскаш"някоя мадама(без да те е огряло,разбира се) или това,съпругът ти да е бил хванат на..."калъп"със секретарката си като...президент:)))?!?"- а тя да се прави, че нищо не е имало и да продължава да живее с него, само защото има амбицията да стане президент! - това семейство ми е противно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още