IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия предотврати опит за атентат

В апартамент в Кемниц е открито взривно вещество

22:00 | 08.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската полиция арестува днес трима души, но издирва и 22-годишен сириец във връзка със сигнал за готвен атентат. По-рано през деня специални части щурмуваха апартамент в сграда в източногерманския град Кемниц, предаде Ройтерс. 

В него не е открит човекът, който го обитава – сириец на 22 години. За него има постъпили информации, че подготвя бомбена атака.

Двама души са задържани на централната гара в Кемниц, а третият - близо до апартамента. При операцията полицията е отцепила както района край апартамента, така и този на гарата.

В жилището са били открити няколкостотин грама взривно вещество, които се оказват достатъчни за бомба със сериозна мощност. Експлозивът е силно избухлив и много опасен.

Издирваният от властите се казва Джабер ал Бакр и засега се търси в цялата провинция Саксония. Службите за сигурност подозират, че търсеният е свързан с екстремистката групировка „Ислямска държава". Засега не е ясно дали той е пристигнал в Германия като бежанец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
"Wir schaffen das! Може би това е имала предвид ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още