IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С началото на сезона на отчетите в САЩ борсовите индекси записват спадове*

Сезонът на отчетите в САЩ беше открит с резултатите на Alcoa, като производителят на метали публикува резултати под очакванията.

17:58 | 11.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борсови поевтиняват на фона на спад на цените на петрола и старт на сезона на отчетите, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 120 пункта, като най-много натежава UnitedHealth Group. Широкият S&P 500 изтрива 0,7% от стойността си, като секторът на здравеопазването се представя най-незадоволително, а всички се търгуват на червена територия. Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,8%.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,39% до 51,15 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,36% до 52,95 долара за барел.

Петролът е под натиск във вторник и заради силния долар, който поскъпна с 0,45% спрямо кошница от валути, достигайки най-високото си ниво от 27 юли. До известна степен причината за това са по-високите шансове за затягане на паричната политика в САЩ през декември.

Едно евро се обменя за 1,1071 долара, а курсът на йената е 103,60 йени за долар. Британският паунд поевтинява с 0,88% до 1,2253 долара.

Доходността по държавните облигации се повишава, като тази по 2-годишните ценни книжа е 0,87%, а тази по 10-годишните – 1,78%.

Златото поевтинява с 0,27% до 1 257 долара за тройунция.

Сезонът на отчетите в САЩ беше открит с резултатите на Alcoa. Производителят на метали отчете нетна печалба от 33 цента на акция и приходи от 5,21 млрд. долара. Очакванията на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, бяха за печалба от 35 цента на акция и приходи от 5,31 млрд. долара. Акциите на Alcoa поевтиняват с над 10% към 17:50 часа българско време.

„Макар че не съм склонен към преувеличаване, предстоящият сезон на отчетите има потенциала да определи посоката на фондовите пазари повече, отколкото който и да е сезон в скорошната история“, казва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities.

По-късно във вторник изявление ще има председателят на Фед за Минеаполис Нийл Кашкари.

В сряда Фед ще публикува стенограмата от последното си заседание.

Тази седмица ще бъдат публикувани отчетите на инвестиционните банки Wells Fargо и JPMorgan Chase.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още