IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Откъде идват и кои са членовете на ИДИЛ?

Според нов доклад, базиран на изтекли документи на организацията, членовете ѝ са сравнително добре образовани

15:23 | 18.10.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Според доклад на Световната банка, базиран на изтекли вътрешни документи от ИДИЛ, привлечените чуждестранни попълнения в терористичната организация са сравнително добре образовани, коментира Statista.

„Предварителна стъпка към разбирането защо някои лица се радикализират, е да имаме идея кои са те“, коментира Световната банка в доклада си.

Новите попълнения в ИДИЛ идват от всички континенти. Саудитска Арабия, Тунис, Мароко, Турция и Египет са топ 5 на страните, от които идват най-много нови членове. От немюсюлманските страни най-много привърженици на организацията идват от Русия, Франция и Германия.

Според данните на Световната банка средната възраст на чуждестранните попълнения е 27,4 години. Най-младите членове идват от Либия (23,7 години средно), а най-старите – от Индонезия (33,5 години средно). Данните обаче показват, че средната възраст на чуждестранните попълнения не отразяват демографията на региона, откъдето идват: по-възрастните членове не пристигат от "по-старите“ региони.

По отношение на образованието си 43,3% от членовете имат средно образование, а 25,4% имат и висше. Само 15% са напуснали училище преди гимназия, а по-малко от 2% са неграмотни. Освен това от страните в Европа и в Централна Азия, както и други страни членки на ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие), идват попълнения с подобно ниво на образование спрямо своите сънародници. За разлика от тях членовете, идващи от Близкия изток, Северна Африка и Южна и Югоизточна Азия са значително по-образовани от средното ниво за региона си.

Световната банка обаче оставя възможността нивото на образование да е било надценено, тъй като данните се базират на личните оценки на попълненията.

Infographic: How well educated are Isis recruits? | Statista

Още графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Еми скиваш ли толерастията до къде води, даже си имат и полицайки с одеала на главите вече .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
A шведите как може толкоз да обърнат резбата ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
bgMan
преди 7 години
1. Идват директно от Корана и2. Сичките до един са правоверни мюсюлмани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 8
0pk
преди 7 години
Документи изтекли от ИГИЛ?!? Теа там вътрешно-игилска статистика ли си правят, за целите на партията тъй да се каже, че имат документи съдържащи данни за образованието на членовете си? Още малко и университет ще си отворят даеа. Вий кого храните с тая трева? Следващата статия да не е как ще ни повдигнат икономиката в ЕС образованите бивши членове на ИГИЛ, дето бягат от злите руските бомби? Ей ве ЕмЗетка, пускай програмата със зелени карти, те тия са твойте специалисти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още