IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИБ АДСИЦ получи разрешение за ползване на новата си офис сграда

Към настоящия момент за новата сграда има три подписани договора за наем с обща площ около 7,221 кв.м.

13:50 | 24.10.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
ФНИБ АДСИЦ получи разрешение за ползване на новата си офис сграда

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е получил разрешение за ползване на новата си офис сграда в местността „Камбаните“, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

"Новата офис сграда получи разрешение за ползване и е въведена в експлоатация. Към настоящия момент за новата сграда има три подписани договора за наем с обща площ около 7,221 кв.м.", съобщи дружеството. 

В началото на месеца стана ясно, че фондът е подписал договор за наем на заведение за хранене с Виктория ЖИ 2011 ЕООД в новостроящата се офис сграда на дружеството на ул. Околовръстен път.

Договорът е за срок от 3 гoдини, а общата отдадена площ е около 425 кв.м. С новоотдадените помещения запълняемостта на сградата достига 72,16%, като това са нови 4,26% спрямо досега отдадените 67,9%.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ АДСИЦ) отчете 13% спад на нетната печалба на годишна база до 702 хил. лв. за първото полугодие на 2016 г. Печалбата на акция е 0,0348 лв. за полугодието. Дружеството е продало недоходоносни активи, от което е отчело загуба, но си е осигурило средства за сградата на Камбаните в София.

Акциите на дружеството поскъпват с 29,09% от началото на годината, като през последните 12 месеца ръстът достига 38,43%. Пазарната капитализация възлиза на 40,502 млн. лв. 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
olimpiec
преди 7 години
Да ни е Честито.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още