IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският автомобил, който иска да измести VW от сърцата на германците

Новата марка Lynk ползва платформа и технологии на Volvo и ще се цели най-вече в германския пазар

16:12 | 24.10.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Lynk&nbsp;</em></p>

Снимка: Lynk 

Германия ще е главната цел на новата китайска марка Lynk в Европа, стана ясно при първото ѝ официално представяне в Берлин.

Lynk е дъщерна компания на гиганта Geely, който притежава и Volvo, и ще ползва част от платформите на шведите. Планът на Geely е новата кола да стои над собственото ѝ масово производство, но под премиум сегмента, където ще се фокусира Volvo. 



Компактният кросоувър 01 бе показан официално в Берлин миналата седмица. Локацията е избрана, защото "искаме да покажем на нашите германски конкуренти, че продуктът ни има технологиите и качеството на създадена в Германия машина", обясни старши-вицепрезидентът на новата компания Ален Висер. Като свои конкуренти китайците разглеждат компании като Volkswagen и Opel. 

Моделът 01, който вероятно ще получи друго име, ще започне да се предлага в Европа от 2018 година. Идеята на Lynk е да заложи най-вече на продажбите в интернет, но също и да създаде собствена дилърска мрежа, ползвайки и ресурса на Volvo в тази област. Над 10 на сто от потребителите в Европа и Северна Америка предпочитат да купят следващата си кола по интернет, показва проучване, цитирано от Ален Висер.

Lynk 01 ще бъде изграден върху новата CMA платформа, която Geely и Volvo създадоха с общи усилия и която ще дебютира за пръв път догодина в бъдещото Volvo XC40. След него ще последват поне още четири други модела, включително компактен седан, съобщава AN-Europe.

За задвижването са предвидени два бензинови двигателя - 1.5-литров с три цилиндъра и 2-литров, които ще се произвеждат в Китай по лиценз на Volvo. Работи се и по електрическо задвижване за европейския пазар. Висер посочва като цел пред компанията да постигне годишни продажби от половин милион автомобила до 2022 година. 

Още новини за автомобили четете на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
lgl
преди 7 години
Сърцето на германеца ... и китайски автомобил...???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"Китайският автомобил, който иска да измести VW от сърцата на германците..."Вие сериозно ли...? Германското сърце се отключва само с пари , тъй че поработете върху цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още