IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Coca Cola за третото тримесечие се е сринала с 28%

Резултатите на компанията все пак се оказаха по-добри от прогнозите на Wall Street

18:52 | 26.10.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Печалбата на Coca Cola за третото тримесечие е спаднала с 28%, но въпреки това резултатите на компанията са по-добри от прогнозите на Wall Street, предаде Асошиейтед прес.

Преди началото на търговията акциите на компанията поскъпнаха.

Най-големият производител на безалкохолни напитки в света посочи, че обемът на глобалните продажби се е увеличил с 1%, като най-силни печалби са отчетени в САЩ, Япония и на някои места в Европа. Сред напитките на компанията от Атланта са и Fanta, Diet Coke и Powerade.

Чистата печалба на Coca Cola възлиза на 1,05 млрд. долара или 24 цента на акция през третото тримесечие, което компанията приключи на 30 септември. За същия период миналата година печалбата на Coca Cola бе 1,45 милиарда долара или 33 цента на акция.

Печалбата с отчитане на еднократните разходи е в размер на 49 цента на акция, докато анализаторите, анкетирани от Zacks Investment Research, очакваха 48 цента на акция.

Приходите са спаднали със 7% до 10,63 млрд. долара през третото тримесечие, като също са по-високи от очакванията на анализаторите, които прогнозираха приходи от 10,54 милиарда долара.

Преди началото на днешната борсова търговия акциите на Coca Cola поскъпнаха с 1,7% до 43,25 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
SS-23
преди 7 години
Айде и тука се отече ...Къде са 1.10 лв/литър (в който 30% е "бялата смърт" - захар),и който изобщо не утолява жаждата, а те кара още да пиеш, а къде са 0.25 лв/литър (в който е другата отрова - аспартам), който обаче утолява жаждата ?!да се тровя за 1.10 лв или за 0.25 лв?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Кока Кола , както и цигарените концерни правят печалби благодарение глупостта на консуматора. Запитайте се защо , тенденцията е да се превърне човечеството в безмозъчна маса от консуматори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още