IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко пуска и устройство за домашни любимци MyKi Pet

Продуктът е в продажба от днес и гарантира сигурността на домашните любимци с прецизна четворна локализация

15:36 | 01.11.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Алтерко&nbsp;</em></p>

Снимка: Алтерко 

Първият български тракер за домашни любимци – MyKi Pet, вече е в продажба. Устройството е разработка на българския стартъп Алтерко Роботикс. Детският GPS/GSM часовник MyKi, също разработка на компанията, достигна до над 40 000 поръчани бройки към момента и с увеличаващи се пазари всеки ден.

Новото устройство MyKi Pet е не само първият български тракер за животни, но и един от най-леките, налични на световните пазари в момента – тежи само 23 грама.

„Ние винаги сме се стремели, когато пуснем устройство на пазара, то да е наистина иновативно и без аналог. MyKi Pet не е просто тракер за домашни любимци, а е и персонален треньор за тях“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко АД, част от което е Алтерко Роботикс, цитиран в прессъобщение.

За всички поръчки след 10-и ноември цената е 159 лв. без SIM карта и 199 лв. с включена предплатена карта за 12 месеца, работеща в цяла Европа. До тази дата всички получават 10 лева отстъпка. Самите доставки ще стартират на 10 ноември.

MyKi Pet използва до 20 сателита, като комбинира GPS/GLONASS системи за позициониране с изключителна точност на открито. От Алтерко Роботикс са добавили и допълнителна Wi-Fi/LBS система, така че дори в сгради и закрити помещения да получавате точна информация за местонахождението на любимците.

Устройството работи със SIM карта и изпраща актуална информация за местонахождението на животното към мобилния телефон на стопанина. Това става през специално мобилно приложение MyKi Pet. Както при MyKi – детският часовник на компанията, така и при MyKi Pet може да бъдат задавани зони на сигурност: „Домашна“ и „Разходка“. Ако домашният любимец напусне тези безопасни локации, то стопанинът му веднага ще получи нотификация на телефона си.

Преди две седмици Алтерко направи успешно първично публично предлагане при цена 1,45 лв. на акция. Близо две трети от инвеститорите са физически лица. Междувременно ИП Карол АД разпространи електронно писмо до заявилите акции от Алтерко АД в което се казва, че очакваната дата за начало на търговията с акциите му на БФБ е в края на ноември. Спрямо крайния срок за подаване на поръчки (19 октомври) това е около един месец.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
На Ветко Арабаджиев жена му два пъти губи породисто кученце на стойност 3 000 долара.Едно такова муки ще е от полза и на други подобни тъ-пи кифли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
das
преди 7 години
С нищо, може би само софтуера е малко по-добре написан като за тук.Да си вземе човек GPS за куче, че да не се загуби кучето му - безценно :)Така де, да ти имам кучето което се губи. Интересно дали някой ще се сети да направи джаджа която да може да лае вместо кучето ти? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
KPetkov
преди 7 години
Уникално устройство. GPS чип в пластмасова кутийка. С какво е по-различен от този:https://***.alibaba.com/product-detail/worlds-smallest-dog-gps-tracker-Hidden_60435644857.html?spm=a2700.7735675.30.16.4YERDV&s=p
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
alexander1
преди 7 години
Мен ме интересува как мога да си купя аксции като частен инвеститор? Трябва ли да минавам през брокер?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
sdar
преди 7 години
Абе да има кой да зарежда батерии ...Сериозно, ако човек трябва да се тревожи къде му е кучето, нещо не е наред. Ако самото животно е толкова ценно, в смисъл да ти го откраднат, тогава не те спасява защото първо джаджата ще махнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още