IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Моите избиратели не искат г-н Радев да стане президент

Цачева има тежка задача да обедини десните избиратели за седмица, твърди кандидат-президентът на РБ

21:20 | 06.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Кандидатът за президент от Реформаторския блок (РБ) Трайчо Трайков отказа да коментира изборните резултати, защото според него не е честно към сънародниците ни от Западна Европа и Америка.

Той ги призова да гласуват, защото всеки глас има значение.

"Благодаря за доверието, за прекрасните думи, за надеждата, за светлината в очите. Хора, шапка ви свалям", каза Трайков пред bTV.

На въпрос за отношенията в РБ той каза, че целта му е да обедини хора, не партии и че не е силен в междупартийните отношения. Според него между избирателите му няма купени и заблудени, предава Dnes.bg.

На въпрос има ли място за нов десен проект Трайчо Трайков каза, че не иска да коментира партийно строителство.

"Много от моите симпатизанти ми казаха по време на кампанията, че не биха гласували за Реформаторския блок", призна обаче Трайчо Трайков.



"Моите избиратели не искат г-н Радев да стане президент. Г-жа Цачева не показа, че може и иска да победи, и има тежка задача да обедини десните избиратели за седмица", коментира лаконично той.

Пред "Нова телевизия" той поясни, че още не е решил дали ще гласува на втория тур. Цецка Цачева не ни убеди да гласуваме за нея, допълни Атанас Атанасов от ДСБ. Той посочи, че Реформаторският блок е в "разкрачено положение" и допълни, че е необходима "дясна алтернатива" на тази, която се провали. 

По-рано Радан Кънев даде да се разбере, че споразумението между ДСБ и РБ е изчерпано и тъмносините се оттеглят от него.

В България ще има дясна алтернатива на ГЕРБ, казват 300-те хиляди души, гласували за Трайчо Трайков, според лидера на ДСБ. Той добави, че очаква още по-висок резултат от чужбина - по-висок, отколкото за ГЕРБ, които според него са се отказали от реформите.

Трябва да има преговори за единна десница, която да обедини гласовете на свободните българи, които гласуваха за Трайчо Трайков. Трябва да има единна опозиционна десница, заяви лидерът на ДСБ. 

"Резултатът е добър, без да изпадаме в еуфория", смята председателят на СДС Божидар Лукарски. 250 000 вероятно ще бъде резултът на РБ, което е съизмеримо с предишните избори. По думите на Лукарски по-ниският процент се дължи на появата на популистки кандидати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 5
forexboy
преди 7 години
Колко бързо се забрави за шистака Трайчо, който заедно с Нона, опънаха червения килим за добива на шистов газ.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още