IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСБ: Започваме на чисто

Няма да подкрепим никого на втори тур, твърдят от партията на Радан Кънев

21:10 | 06.11.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ДСБ</em></p>

Снимка: ДСБ

„Ние не можем да заставим своите избиратели да подкрепят нито един от участниците във втория тур, представители на тази политика. С поведението си по време на кампанията те допълнително отблъснаха десните избиратели и убедените демократи. Тяхна задача е да спечелят загубеното доверие за седем дни“, се казва в декларацията на ДСБ, разпространена във връзка с резултатите от първия тур на изборите за президент.

След изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто, се казва в позицията. Не е споменат изрично Реформаторският блок, но споразумението за него включваше именно общо явяване на пълен цикъл от избори и на практика след днес вече не е в сила.

„Нашата задача днес е да обединим свободните българи - демократите, реформаторите,  десните хора в България. През кампанията организациите на всички десни партии показаха еднозначно волята си за единство и противопоставяне на рекета, корупцията и еднопартийния модел. ДСБ протяга ръка за обща работа с тези граждани и организации вдясно, които са опозиция на настоящото управление“.

ДСБ благодари на структурите на всички партии от Реформаторския блок за постигнатия „силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм“.

Партията започва интензивна подготовка за явяване на парламентарни избори.

Пред bTV Радан Кънев обясни, че ДСБ е понесло много тежки удари и е направило големи жертви, за да бъде една година обвинявано в шизофрения и разкрачена позиция.  

"Арогантността на премиера Бойко Борисов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов доведе до реставрация на левицата и възход на популизма", категоричен е лидерът на ДСБ. 

"Около 300 хил. души са гласували за Трайчо Трайков. Тези хора заявиха, че България има дясна алтернатива на ГЕРБ след една година, в която ГЕРБ се отказаха от реформи и не чуха нито едно трезво предложение или предупреждение", допълни още Кънев.

"Три пъти предлагахме обща дясна кандидатура, защото знаехме, че ще се стигне до тук", каза той.

Лидерът на ДСБ добави, че "чистото начало" на десницата трябва да бъде точно сега – след изтеклия пълен цикъл от избори, предава Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
inta53
преди 7 години
Раданееее, патрона ти е толкова раждясъл, че не се знае кога ще уцели кога гръмнеш !!!! - седи мирен и бери къхъри !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Аре у нафталина !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още