IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община пуска пилотно електробус до летището

Проверяват техническото състояние на автобусния парк на частните оператори на линии от градския транспорт в София

14:22 | 08.11.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Летище София</em></p>

Снимка: Летище София

Първият електробус на столичното дружество "Автотранспорт" ще тръгне пилотно по линия 84, която свързва центъра на София с летището. Това обясни пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя каза, че предстои Столичната община ще поеме две от линиите на градския транспорт, които в момента се управляват от частен оператор. Едната от тях ще е линия 84, а другата е 306. Договорът с оператора на линията изтича през есента на 2017 г.

Коментарът на кмета беше направен във връзка с инцидент на пл. "Орлов мост" по-рано днес. Автобус по линията 306 се запали, но реакцията на шофьора е била бърза и няма пострадали пътници, уточни още Фандъкова. Пожарът е причинен от технически проблем.

Във връзка с този инцидент обаче Йорданка Фандъкова  е наредила техническа проверка на автобусния парк на всички частни оператори, които управляват линии от градския транспорт в столицата.

Много се надявам столичният "Автотранспортспорт" да поеме услугата за управление на линии на градския транспорт, за да гарантираме по-голяма сигурност, допълни още столичният кмет.  

Договорите с частните оператори вече изтичат поетапно, каза още тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още