IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nikon съкращава 1000 работни места

Компанията се опитва да се справи с по-слабите продажби на камери и по-лошите резултати на едно от подразделенията си

18:47 | 09.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nikon съкращава 1000 работни места, за да се справи със загубата на подразделението си, което произвежда машини за направата на чипове, както и с понижаващите се продажби на камери, пише Bloomberg.

Производителят на дигитални камери очаква да има 48 млрд. йени (460 млн. долара) разходи за преструктуриране за годината, завършваща през март 2017 г.

Базираният в Токио производител на камерите Coolpix също така сви прогнозата за годишните си приходи от продажби с 2,4% до 800 млрд. йени. Директорите ще се откажат от бонусите си, а месечните им възнаграждения ще бъдат намалени от ноември.

Nikon свива своята линия от камери, фокусирайки се върху модели от висок клас. Освен това съкращава разходите за развойна дейност на част от продуктите си заради бавното им навлизане сред клиентите.

Това вероятно ще увеличи пропастта между нея и ASML Holding - най-големия производител на литографско оборудване, който ускорява развитието на нова оптична система за следващо поколение машини. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
watergateory
преди 7 години
Доста странно как подобни компании като Нокия сега и Никон, както и много други досега не успяват да се движат в крак с реалноста и бъдещето на техните продукти. Мениджъри с по няколко милиона заплати месечно се оказват напълно аутдейтед и неспособни на креативни решения. Лошото, е че в резултат на такива тикви, хиляди остават без работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още