IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСБ е извън Реформаторския блок и ще прави нов десен проект

Тъмносините изчакват да се изясни кога ще са предсрочните или редовни парламентарни избори

18:58 | 09.11.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Bulgaria ON AIR</em></p>

Източник: Bulgaria ON AIR

ДСБ след категоричното разминаване на позициите с останалите партии от Реформаторския блок (РБ) ще правят нов десен проект. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев. ДСБ е извън Реформаторския блок, заяви още Кънев, цитиран от БТА.

Той не уточни кога ще бъде формиран този проект. Нека видим кога ще са предсрочните или редовните парламентарни избори, ние се съобразяваме с графика на Народното събрание, обясни Кънев. 

Попитан дали бизнесменът Иво Прокопиев ще финансира новия десен проект, Кънев заяви: "Глупости не коментирам". Той уточни, че срещата между двамата вчера не е била във връзка с този проект.

"След резултата от референдума думата партия ще промени изключително много значението си. Да се говори за нови партии в момента е белег на скъсана връзка с реалността. Очевидно е, че в България ще има много засилен мажоритарен елемент в изборите. Очевидно е, че партийното финансиране ще трябва да бъде ограничено", коментира Кънев.

По думите му, независимо че референдумът не е задължителен, ако българските политици пренебрегнат волята на над 3 милиона души, те ще престанат да бъдат политици.

Според Радан Кънев всички български партии - от най-малката до най-голямата, ще трябва да се реформират из основи.

Видяхте, че прочутата партийна машина на Цветанов се счупи като каруца на каменист път на първия тур на изборите, коментира лидерът на ДСБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
Slavi.13
преди 7 години
По добре ли е да е във "КУНЕВА, ЛУКАРСКИ, МОСКОВ и НЕНЧЕВ" ООД? ТАЗ ПРОДАЖНА ШАЙКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ БЪЛГАРИЯ В ПОСОКА АНАДОЛА! ЖАЛКИ СЛАГАЧИ И ПРОДАЖНИЦИ!...ДА НЕ ЗАБРАВЯМ И ЛЪЖКИНИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
Спящият бик
преди 7 години
Deja View! Преди години едни друг лидер отказа да поеме отговорност за загубата си от новодошлия Сакскобургготски и предпочете да разцепи СДС, но да остане лидер на, макар и по-малката, ДСБ. Иванко - убиецът на СДС!Днес неговият наследник прави същото с Реформаторския блок, на който десните хора в България възлагаха надежди да продължи синята идея! Дали е случайно? Не знам. Но аналогията е поразителна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още