IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Перспективите пред "Южен поток" и АЕЦ "Белене" са минимални

Кремъл е против поставянето на етикета "проруски" за новоизбрания български президент Румен Радев

13:28 | 14.11.16 г. 4
<p>
	Снимка:<em> Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Перспективите за възобновяване на проектите АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ са минимални, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По-рано Русия опита да реализира крупни проекти с българската страна, които обаче бяха прекратени, каза още той, помолен да коментира президентските избори в България.

„Надяваме се да се появят нови проекти. Русия винаги е подкрепяла и ще подкрепя привържениците на идеята за разширението на сътрудничеството с България“, каза още Песков.

По отношение на новия български президент Песков коментира, че някои изявления свидетелстват за готовността му за работа за нормализиране на отношенията с други страни, включително и с Русия.

Кремъл обаче е категорично против поставянето на етикета „проруски“ за кандидатите, спечелили изборите в България и в Молдова.

Световните медии коментираха късно снощи резултатите от изборния процес у нас именно по този начин – проруският кандидат спечели изборите за президент в България. Агенциите отчетоха изявленията на Румен Радев за отпадането на санкциите на Запада срещу Русия.

В Молдова президентските избори вчера спечели Игор Додон, когото западни медии също определиха като проруски кандидат.

Акцент в информациите на руските медии също е позицията на новоизбрания президент в тази насока, за разлика от острите критики, които отправя към Русия настоящият държавен глава Росен Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 5
KPetkov
преди 7 години
Те си знаят какво правят. Ние знаем ли?As one foreign (разирай американски) banker reportedly told the Wall Street Journal in the middle of the 1980s Third World debt crisis, [w]e foreign bankers are for the free market when were out to make a buck and believe in the state when we are about to lose a buck.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
vzhekoff
преди 7 години
Ако руснаците имат малко здрав разум, ще си припомнят как се разви предния цикъл, когато изпуснаха и Белене и ЮП. В известен смисъл сега е последният шанс да пуснат една тръба поне до Варна и да се намъкнат с 49% в Белене. Отделно е време да разделят икономиката от политиката и да си следват икономическите интереси. Ако мислят, че ще търгуват признаване на Крим и сваляне на санкции срещу подновяване на проекти, няма как да стане, не че другарите не биха опитали. Няма да им разрешат от другите две места.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 7 години
Ми то и Тръмп беше проруски... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 8
ing5rov
преди 7 години
За западните медии да не бъде "проруски" един президент , значи само да е Плевелиев !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още