Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Плоският данък засега остава

Само бизнесът ще е задължен да подава данъчни декларации по електронен път от 2018 г., реши бюджетната парламентарна комисия

   1| 2    
0
 
2
 
14
преди 2 години
Няма профилна снимка
Хахаха, смях в залата на тези който си мислят че прогресивния данък ще бъде честен. Вие не разбрахте ли че този данък ще бъде въведен само за обикновените хора на трудов договор , бизнесите пак ще останат с 10%. Богатите ще пляскат с ръце от страни от кеф.

Защо трябва тези с образование да плащат за другите с ниско или без никакво ? Така или иначе тези който имат родители им помагат.
Преди да правят каквото и да било увеличение на данъци трябва първо да направят реформите за да знае човек какво получава за тези данъци. Ако това не стане пак ще има растеж на сивата икономика.

Съжелявам но това е истината, да не говорим же политиците са чисти престъпници и до народа пак нищо няма да стигне от тези данъци.
2
 
2
 
13
pinoccio до: data
преди 2 години
Няма профилна снимка
Друже, плоският данък работи у нас, защото е компромис между невъзможността за данъчен контрол и що-годе плащането на не така висок данък от 10%. Но това не означава, че плоският данък е по-добър, защото той генерира неравенство. Не става въпрос да сме равни, а неравенството да бъде в някакви приемливи граници. Каролев разправя, че плоският данък бил по-социален, защото всеки плаща пропорционално и никой не е ощетен. Да, де, ама капиталът освен в проценти съществува и в абсолютни цифри. Когато имаш един милиард, изкарани на всичкото отгоре с пладнешки обири у нас, защитени от закона, защо да не плати крадецът-приватизатор-олигарх-депутат не 10%, ами 50%, примерно. Дори да не е крадец-мошеник, капиталът има свойството да се окрупнява, да се концентрира - пари при пари отиват. Защо това предимство да не бъде облагано? Парите са у богатите - ако от тях хазната не вземе, НАП да виси под балконите като ало-измамник ли и да чака бабите да хвърлят там нещо?
7
 
3
 
12
cokrat1 до: data
преди 2 години
Няма профилна снимка
Хората били против....много неверен извод. Скоро време ще разбереш ..кон боб яде ли.
3
 
12
 
11
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ъ , тия пак почнаха глупостите , направете си анкета и ще разберете че хората са против премахването на плоския данък . Има някой неща който наистина пасват на тази страна - Валутният борд и Плоският (пропорционален) данък са две от тези неща и видимо работят
6
 
1
 
10
преди 2 години
"...да подпомогнат бизнеса и физическите лица без техническа възможност да подават декларация по електронен път." Чудесно! Би следвало като физическо лице да ми върнат ДДС-то като дам фискалните бонове за периода!

10
 
4
 
9
Тава е до: Gold Zombie
преди 2 години
Ако няма прогресивно облагане, то тогава трябва да има два размера пенсии: градска и селска, независимо от заеманият пост и доходи преди това!
1
 
5
 
8
Тава е до: cokrat1
преди 2 години
Ако няма съд и възмездие за всички грабители, ще продължават да мамят, с извинението"..беше греша...", но лимузините и имунитет имат!
20
 
7
 
7
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не бързайте да се радвате...идат избори....следете внимателно кой колко ще спечели, и с какви аргументи. Време е плоско-данъчната порнография да бъде премахната. 10 години стигат.
1
 
18
 
6
преди 2 години
Няма профилна снимка
Всички Руменовци от БСП са за пандиза!
0
 
30
 
5
преди 2 години
Румен Гечев е долен комунистически ***.
Може да приказва всичко, но когато беше във властта най-добре се видя колко струва, какво наистина мисли и за кого работи. Направиха каквото си искаха, прехвърлиха цялата вина върху Ричард Ран, Костов и когото им беше удобен а сега все едно не е бил в онази игра.
Не заслужава повече дори да бъде чут.
Продажници долни!!!