IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Спиди Груп" купува базата на СОМАТ в Горубляне

КЗК разреши сделката за имотите

12:21 | 21.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Спиди&quot; АД</em></p>

Снимка: "Спиди" АД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на „Спиди Груп“ да придобие базата на СОМАТ в Горубляне, става ясно от решение на антимонополния регулатор, публикувано на сайта му. Спиди Груп АД е основен акционер в куриерската компания Спиди АД.

Спиди Груп АД купува изцяло сградата, в която в момента е дъщерното му дружество е наемател. Останалите сгради от базата се апортират в ново дружество, контролният пакет от което (76%) се предвижда да се прехвърли на „Спиди груп“.

Сделката е одобрена от облигационерите по емисията облигации на Виена Реал Естейт – дружеството, което управлява имотите на спедиторската компания Willi Betz, част от която е и СОМАТ, тъй като имотите са обезпечение по заема, вижда се от документите от общото събрание на облигационерите, публикувани в Търговския регистър.

Виена Реал Естейт е дружеството, което управлява имотите на Willi Betz в България. Базата на СОМАТ е единият от големите активи на компанията. Другият е комплексът на „Балкан Стар“, също част от групата на Willi Betz - генерален представител на марката Mercedes-Benz в България и вносител на Mitsubishi, Jeep, Fiat, Renault, Dacia и други брандове автомобили.

За полугодието Виена Реал Естейт бележи ръст на печалбата от над два пъти в сравнение със същия период на миналата година. За същия период приходите на компанията се увеличават почти 10 пъти.

Дъщерното Спиди АД приключи първите девет месеца на годината със 17% ръст на приходите на годишна база и значително по-ниска печалба.

Куриерската компания обяви наскоро намеренията си пак да увеличава капитала си, като издаде 42 900 нови обикновени акции с номинал 1 лев. Новата емисия ще може да се записва обаче само от мениджъри и служители на компанията.

През март официално заработи новият логистичен център на компанията край Стара Загора, изграден на мястото на стария птицекомбинат. Базата се ползва като основен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки.

Свързани компании:

Виена Реал Естейт ЕАД(VREA)

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
needle
преди 7 години
Всяко нещо има своя край, особено трудно е второто поколение да запази бизнеса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още