IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общини ще изграждат инфраструктура със 125 млн. лева по ПРСР

Местни инициативни групи ще работят по 19 споразумения за еврофинасиране

16:02 | 30.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Общини ще изграждат  инфраструктура и ще намаляват безработицата  със 125 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Средствата отиват към местни инициативни групи, които са определили визията за развитие на съответния регион.

19 споразумения бяха връчени днес на  местните групи от премиера в оставка Бойко Борисов. Церемонията се състоя в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Да ви е честито, 125 млн. са доста пари, като гледам най-малките бяха по 5-6 млн. за малки населени места, които хората там ще ги усетят, ще ги видят", коментира той. Освен това премиерът предупреди обществените поръчки да се правят внимателно.

Споразуменията са финансирани със средства от всички европейски фондове. С тях ще се финансират инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия, модернизиране на земеделските стопанства, туризъм, опазване на културното наследство.

Земеделският министър в оставка Десислава Танева отбеляза, че тази година споразуменията са общо на 40 местни инициативни групи в 74 общини за 205 млн. лв.

По думите й вече е договорен 60% от бюджета на програмата по този подход, а по тези мерки ще бъдат подкрепени над 1 млн. души.

***

Местните инициативни групи сключват споразуменията по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още