Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Следващо поколение ядрени реактори ще промени енергетиката из основи

Необходимо е по-бързо налагане на реакторите, използващи разтопена сол (MSR), за да се прекрати генерирането на енергия от замърсяващи източници

0
 
0
 
10
Longin до: supertrader
преди 2 години
Няма профилна снимка
"Loss of coolant accident"
1
 
8
 
9
преди 2 години
Няма профилна снимка
"За разлика от повечето съществуващи реактори, които използват вода, за да генерират ядрените реакции в масивни задържащи съдове, то реакторите използващи разтопена сол (MSR), работят при нормално атмосферно налягане. Това е нещо изключително важно, защото при евентуален инцидент налягането няма да е достатъчно, за да се получи експлозия, подобна на тази в Чернобил или Фукушима."
Изключително "компетентно" написана статия
1
 
3
 
8
khao до: supertrader
преди 2 години
Няма профилна снимка
сега остава да измислиш и как ще го караме отк итай за сащ и печелиш нобел!
В кофи или в шишета ще го возим тоя ток ?
6
 
2
 
7
преди 2 години
Няма профилна снимка
В Китай тока е 6-7 цента, кой луд ще предпочете да произвежда в САЩ за да плаща ток по 70 цента. Тези реактори могат да променят нещо в енергетиката им само ако са много малки и персонални и не са в мрежа.
3
 
2
 
6
supertrader до: fon
преди 2 години
Няма профилна снимка
И защо им е скъп тока, тока е много евтин но някой там го продава с 1000 процента печалба. Килограм въглища произвеждат 9 киловатчаса електроенергия, старите топлоцентрали били с ефективност 60 % т.е. произвеждат се 5.4 киловатчаса ток и струват 16-18 стотинки т.е. цената на горивото за да се произведе 1киловатчас е 3.5 стотинки. Разбира се има и други разходи, може да се пресметне колко пъти те надхвърлят стойността на горивото и колко пъти надхвърлят тази стойност при цена на тока 70 цента като в някои американски щати.

4
 
4
 
5
supertrader до: Longin
преди 2 години
Няма профилна снимка
И как ще се мине без експлозия при разрушен корпус на реактор който се охлажда с вода, естественно е да се качи налягането и да има и експлозия. Няма такова нещо в което да се концентрира енергия и да не експлоадира, дори батериите експлоадират. А това как тези реактори които ще се охлаждат с разтопена сол няма да експлоадират или не могат да експлоадират е в сферата на фантазиите, по скоро по трудно ще експлоадират но по здраво.
3
 
5
 
4
Pyramid до: fon
преди 2 години
Технологията е, която прави нещата едни или други. Това е наличното. Свиквай.
2
 
13
 
3
преди 2 години
Много интересна нова технология.
Сегашната технология замърсява големи количества вода с различно ниво на радиоактивност, което при новата отпада.
Представят я за екологична, обаче не казват какво става с ОЯГ, което си остава сериозен разход и замърсител в природата.
Ако на създателите им пука за природата би трябвало да предоставят безплатно технологията, така че да е достъпна за всички, които желаят сами да я развиват.
9
 
9
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
"защото при евентуален инцидент налягането няма да е достатъчно, за да се получи експлозия, подобна на тази в Чернобил или Фукушима."

първото ново нещо дето научих в новата година - не знаех че във Фукушима имало "експлозия" ;)
13
 
14
 
1
majnata до: fon
преди 2 години
Ше въртиш тогаз *** и ше дуваш перката.