IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завършването на оградата на българо-турската граница се отлага за януари

Досега за изграждането на защитното съоръжение са платени над 169 млн. лева

17:11 | 09.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Оградата по границата с Турция ще бъде готова през януари. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание  заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Филип Гунев, цитиран от БТА. Тогава вероятно ще са готови последните участъци от съоръжението, които бяха възложени през ноември.

Гунев дойде в парламента, за да изясни разходите и сроковете за изграждането на съоръжението, след като Драгомир Стойнев от БСП Лява България се изказа от парламентарната трибуна, че цената на оградата е достигнала 250 млн. лева.

За оградата по българо-турската граница са платени над 169,309 млн. лева заедно с изграждането на пътя, обясни Гунев. Той уточни, че без стойността на пътя сумата възлиза на 145 млн. лева. В края на октомври са били предоставени последните 20 млн. лева за изграждане на 20 км допълнителна ограда на територията на област Хасково по протежението на река Тунджа. Осигурени са и допълнителни средства за довършване на защитното съоръжение и пътя на територията на област Бургас.

Той посочи, че не може да се прави сравнение с цената при изграждане на предишен участък от оградата, защото тя варира значително в зависимост от терена.

Заместник-министърът съобщи, че са разпоредени проверки, за да се следи за раздуване на цените. 

Припомняме, че в края на ноември военният министър в оставка Николай Ненчев изрази надежда, че оградата ще бъде завършена преди края на годината.  

Заместник-министърът на вътрешните работи коментира, че ефектът от оградата е осезаем и там, където е изградена, в пъти спада миграционният натиск. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Тя тая ограда е като солунска митница , що народ стана милионер покрай нея и там където все още я няма !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още