IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се 5% ръст на зимния туризъм този сезон

По-ранното стартиране на сезона е предпоставка и за по-високи резултати, според министъра на туризма

15:14 | 10.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За зимния туристически сезон 2016/2017 г. се очаква около 5% ръст. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова, която откри сезона в курорта Пампорово, предава пресслужбата на ведомството.

По-ранното стартиране на сезона и наличието на сняг в началото на декември са предпоставки за постигането и на по-добри резултати, коментира Ангелкова, като изтъкна, че това е умерената прогноза.

Тя посочи, че Пампорово е дестинация за целогодишен туризъм с успешно съчетание на зимни спортове, културно-исторически маршрути, балнео и СПА услуги и други видове туризъм.

За периода януари-септември 2016 г. в категоризираните места за настаняване с повече от 10 легла в Пампорово са отседнали близо 92 хил. Туристи, отчете тя, като се позова на данни на Националния статистически институт.

Николина Ангелкова посочи още, че от тази година Пампорово и Чепеларе ще се предлагат като една дестинация. Те ще работят с единна билетна и транспортна система, което слага началото на мащабен проект за превръщането на региона в голям и атрактивен спортен център.

Всяка закупена лифт карта за Пампорово ще дава достъп и до ски зона Мечи чал, като връзката между тях се обезпечава чрез система за ски шатъл бусове.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Прекрасно Ако р могат да изнесат и автомобилите от Пампорово и ги настанят в специални паркинги извън хотелите и в Чепелари и свързят тези паркинги със специална постоянно шатъл връзка Пампорово ще стане един прекрасен курорт на европеиско нива Разбира се нужна е и малко помощ от Господ Да им пусне малко по вече сняг Но както се казва в поговорката -да си помогнат сами за да им помогне и Господ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още