IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone закрива хедж фонда си Senfina

Стъпката се налага заради загуба от 24% за 2016 г.

13:03 | 21.12.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Blackstone Group – най-големият мениджър на алтернативни активи, закрива двегодишния си хедж фонд Senfina Advisors след загуба от 24% за 2016 г., съобщава Bloomberg.

Senfina, която управлява средства за 1,8 млрд. долара и разпределя парите сред група от 11 мениджъри на портфейли, е изгубила 6% само за последния месец, съобщи Bloomberg по-рано. Фондът бе доста краткотраен експеримент за Blackstone, който стартира Senfina през 2014 г. като първия вътрешен фонд, работещ с няколко мениджъри. 

Пазарната среда през 2016 г. за хедж фондовете, които работят с long/short стратегия (заемане на дълги позиции по акции, които се очаква да поскъпнат и къси позиции по акции, които се очаква да поевтинеят – бел. ред.), бе безпрецедентна“, каза Полла Чирхарт, говорител на Blackstone, в изявление по електронната поща. „Направихме това, което бе от най-голям интерес за нашите инвеститори, за да запазят капитала си“.

Senfina бе един от най-добре представилите се фондове миналата година с ръст от 21% и заемаше осмо място в класацията на Bloomberg за хедж фондове с активи за над 1 млрд. долара. Тази година обаче фондът не успя да се възстанови от загубата си от 17% през февруари въпреки ръста през април и май. Миналия месец Senfina изпита трудности и с погрешните залози след изборите за президент на САЩ, на които спечели Доналд Тръмп.

Президентът на Blackstone Тони Джеймс каза през юли по време на конферентния разговор по финансовия отчет, че очаква стратегията на Senfina да премине през по-голяма волатилност. „Очакваме и с времето да постигне по-висока възвръщаемост и продължаваме да бъдем оптимисти за този бизнес модел“, заяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още