IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: САЩ трябва да разширят своя ядрен потенциал

Модернизацията на американската армия ще коства 1 трилион долара за 30 години, сочат анализатори

20:32 | 22.12.16 г. 4
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: архив Ройтерс

САЩ трябва да разширят своя ядрен потенциал, докато "светът дойде на себе си" по отношение на ядрените оръжия, написа в своя Twitter акаунт новоизбраният президент на страната Доналд Тръмп.

 

През следващото десетилетие изтича срокът на експлоатация на част от ядрения арсенал на страната - балистични ракети, подводници и друг ядрен арсенал. Вероятно съобщението на Тръмп може да бъде разгледано като заявка за изпълнение на скъпите планове за обновяване на въоръжението на американската армия, посочва Ройтерс.

Още по време на предизборната си кампания Доналд Тръмп заяви, че част от ядрения арсенал на САЩ може би е недееспособен още в този момент. Той заяви готовност да направи мащабна инвестиция за модернизацията на армията.

Според изчисления на експерти цената на тази операция ще достигне 1 трилион долара за срок от 30 години.

Доналд Тръмп се намира във Флорида за Коледните празници и не дава повече повече подробности във връзка с публикацията в микроблогинга си. Неговият екип също не коментира изявлението.

В сряда милиардерът се срещна с висши чиновници в Пентагона, както и с представители на Lockheed Martin и Boeing - двете най-големи компании в отбранителната индустрия на САЩ, припомня Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
Eon
преди 7 години
абе и двамата са ненормални...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 7 години
а ти какво си очаквал да каже след като оня ден малкия отправи подобна заплаха към света?... не е хубаво това, но е нормална реакция на руската агресия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Eon
преди 7 години
****от... нали със сегашния ядрен потенциал може да направиш земята необитаема за следващите 100 000 години, кого ще бомбиш още бе??? Марс ли? Имаш близо 5000 ядрени глави, знаеш ли какво става ако ги гръмнеш всички?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още