IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнкер: Омразата и терорът нямат религия, пол и страна на произход

Една тежка година за Европа е към своя край, коментира председателят на Европейската комисия

12:17 | 24.12.16 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	Жан-Клод Юнкер. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив Ройтерс

Приключва една тежка за Европа година, но това не бива да обезкуражава хората, коментира председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред германското издание Morgen Post.

Европа се нуждае от реализъм и малко оптимизъм, не само от негативно настроени наблюдатели, каза той, но признава, че през тази година много събития носят именно негативни настроения - бежанската криза, терористичните атаки и Brexit.

Юнкер обаче е категоричен, че не бива да бъдем парализирани от страха от зараждащия се екстремизъм. "Страхът подхранва терористите ", смята той и посочва, че трябва да запазим ценностите си - да живеем свободно, отворено и миролюбиво един към друг.

"Омразата и тероризмът нямат религия, пол, страна на произход", каза той.

Според Жан-Клод Юнкер Европа трябва да продължава да помага на бежанците, които бягат от военни действия и терор. "Грешно ще бъде да поставим всички бежанци под един знаменател с терористите", каза той.

По отношение на сигурността в ЕС обаче препоръчва по-добра работа при граничния контрол и обмен на информация между страните, както и ограничаване на възможностите за финансиране на терористичните организации.

От подписването на споразумението между ЕС и Турция през март, бежанските потоци към гръцките острови намаляват с 97%, отчита още председателят на ЕК. Започнал е да действа и механизма за презаселване на бежанците. Като успех Юнкер отчита и създаването на европейска гранична служба.

ЕС вече е готов да предостави подкрепа за Сирия и на дипломатическо ниво, посочва още той.

Бежанската криза в Европа можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 3
Птица
преди 7 години
МАНДЖА РАЗШЕТНИЧЕСКА И БОЛНА, КАК Е ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 4
Птица
преди 7 години
жава никаква милост - дори и оная към едно пребито куче ..........! "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
Птица
преди 7 години
на 3-та армия; на 10.09.1944 г. е убит генерал-майор Асен Карев, командир на 12-та пехотна дивизия; на 14.09.1944 г. е убит генерал-майор Антон Ганев, командир на трудови войски; на 01.09.1944 г. е убит офицерът от запаса генерал-майор Кючуков, бивш командир на 7-*** Рилска дивизия; на 27.09.1944 г. е убит офицерът от запаса генерал-майор Георги Тенковски, бивш командир на конницата.- На 23.09.1944 г. безследно изчезва (убит без съд и присъда) архимандрит Иреней (1910 - 1944 г.), доктор по философия от Римския университет, протосингел на Софийската митрополия, председател на Духовния съд. По същия начин в различни части на България по заповед на комунистите-талмудисти (антихристи и атеисти) са убити над 150 български свещеници с различни санове.На 25 септември 1944 г. вестник Работническо дело" (орган на комунистическата партия - БРП), в уводна статия, озаглавена Отмъщение", отправя следния призив към комунистите и членовете на ОФ : - Стреляйте верно, забивайте ножа по-дълбоко ! Дръжте здраво пушките в ръцете си ! Крачете смело срещу врага ! Унищожавайте го безпощадно ! Той не заслу
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
Птица
преди 7 години
Долния, пост е за теб, не за нея , него или там ИЗМИСЛЕНИТЕ ВИ ЧЕРВЕНИ КОМПЛЕКСИ ОТ ВОЙНАТА, ЧЕРВЕНИ НЯМА ЧЕРВЕН СВЯТ НЯМА СССР НЯМА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ ИДВА ВИ ВРЕМЕТО, ПОНЕ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ПЕТОЛЪЧКИТЕ ВИ ВМЕСТО МОЗЪК!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
Птица
преди 7 години
Ей леко болен мозък, това какво е !!??? ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на примитивната червена , Комунистическо - каскетаджийска *** след 9.Септември.1944 г............!!!" - В село Козаревец ( Горнооряховско ) в гората МЕШЕТО след 5.09.1944 г. всяка вечер в продължение на близо месец разстрелват и избиват с КОЛОВЕ и МОТИКИ десетки хора. Отначало ги ПОГРЕБВАЛИ ПОЛУЖИВИ и местните хора чували как стенат в по-заритите гробове. После започнали да ги палят .за да заличават следите. Избитите са от Велико Търново, Горна Оряховица, Долна Оряховица и околните села. Безследно изчезнали" 274 души, предимно интелектуалци - УЧИТЕЛИ , ДИРЕКТОРИ на УЧИЛИЩА , АДВОКАТИ , ЛЕКАРИ , ТЪРГОВЦИ , СВЕЩЕНИЦИ , БАНКОВИ и КООПЕРАТИВНИ ДЕЙЦИ и ПО-ЗАМОЖНИ СЕЛЯНИ . При ексхумацията на масовия гроб след 1989 г. се установява, че някои са простреляни в главата (по образец на екзекуция на НКВД), на други са отрязвани главите и камион е прегазвал труповете !- На 08.09.1944 г. е убит генерал-лейтенант Никола Христов - командир
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
majnata
преди 7 години
Трябва ли да спомена майкат и откачена и аз ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 9
Птица
преди 7 години
мамито ти глупав некадърник, какви неща си изписал пак ве????Значи викаш, напънали те да те изнасилват и тебе, така ли ??? Ами те тука са само 13 хиляди и са затворени в лагери!!! КАКВИ НЕЩА ИНСПИРИРАТ ЧЕРВЕНИТЕ ВИ ПЕТОЛЪЧКИ, ВМЕСТО МОЗЪК??БОЛНИ И НЕКАДЪРНИ, ИЗМИРАЙТЕ ПО БЪРЗО!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
majnata
преди 7 години
"Европа е длъжна да предоставя убежище на хора, които бягат от горещи точки и се спасяват от терора".Най важният въпрос: а защо да бъде длъжна да го прави? Нима мирната и ислямска Саудитска Арабия не им е по наблизо?В Германия попитали един бежанец защо е изнасилил момиче. Отговорът му: на нас бежанците не ни е лесно да си хванем тук гаджета. И сега си спомнете от видеокадрите колко млади брадати джихадисти напираха да минават границите. Всичките те са без своите си жени, гаджета и приятелки, но все ще им се прииска някой ден да топнат чушката. А това значи изнасилване в тукашните условия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още