IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силите за сигурност в Европа са в повишена готовност след атентата в Берлин

Във Франция, Великобритания и Германия полицията засили присъствието си около туристическите обекти в големите градове

08:47 | 25.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Силите за сигурност в Европа са в повишена готовност по Коледа след атентата в Берлин. Във Франция, Великобритания и Германия полицията засили присъствието си около туристическите обекти в големите градове и други гъсто населени райони, предаде Ройтерс.

Във Франция властите заявиха, че ще бъдат разположени 91 хиляди войници и полицаи, като ще бъдат засилени допълнително мерките за сигурност в районите на църквите.

В Германия федералната полиция увеличи патрулите си по летищата и жп гарите, заявиха официални представители. Възстановяват се проверките на случаен принцип в пограничните райони на Германия, като те ще се извършват в рамките на специално определени 30-километрови зони около границите.

Във Великобритания полицията засили присъствието си на редица популярни сред туристите обекти, включително около Бъкингамския дворец. Въоръжени полицаи ще патрулират в районите на търговски центрове, коледни базари и храмове.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още