IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Получени са 10 млн. евро от ЕС за възстановяване на инфраструктурата в Хитрино

Най-бързият начин за усвояването им е с целеви проекти по ОП "Развитие на селските райони"

11:10 | 26.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

10 млн. евро са получени от Европейския съюз (ЕС) за бързо възстановяване на щетите по местната инфраструктура от взрива в село Хитрино. Най-бързият начин парите да бъдат усвоени е да се изготвят целеви проекти по оперативна програма “Развитие на селските райони”, пише БНР.

Кметът на Хитрино пък е заявил готовност подаването на проекти да започне от 16 януари 2017 г., коментира в ефира на радиото Антон Аспарухов от Министерството на земеделието и храните.

Средствата могат да се ползват за пътища, улици, общински сгради, водопровод, канализация и за ремонти и реконструкция на училища и детски градини. Според Аспарухов програмите могат да обхванат почти всички видове малки по мащаби части от публична инфраструктура на територията на Хитрино.

Това е целеви прием специално за село Хитрино, който е по мярка седем, две инвестиции малки по мащаби инфраструктура, която е част от програмата за развитие на селските райони. По програмата се кандидатства с подготовка на проектно предложение и заявление за кандидатстване, коментира още Аспарухов.

По думите му има ограничение за брой проекти по мярката, но специално за община Хитрино то е отпаднало, така че на кмета и на ръководството на местната община е дадена пълна свобода да насочат проектите към конкретните щети без никакви ограничения.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Tobywolf
преди 7 години
Хем са получени "10 млн евро за Хитрино", хем сега ще пишем проекти по ОП. Ами ако не ги одобрят?! Статии "Връщаме 10 млн евро от Хитрино" ще има ли?Евтиничък ПР е цялата работа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още