IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Game of Thrones отново е най-теглен от интернет пиратите

Живите мъртви" запазва втората позиция в класацията, а дебютиралият през годината сериал "Западен свят" по HBO е на трето място

19:09 | 27.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Посветено на филма изложение в Мадрид. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Посветено на филма изложение в Мадрид. Снимка: архив Ройтерс

Телевизионният сериал Game of Thrones ("Игра на тронове") на платения канал HBO за пета година поред води класацията за най-често теглени от пирати телевизионни предавания в интернет, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

По 350 хиляди души едновременно са сваляли торентите с отделните епизоди от последния сезон на сериала. Напоследък все повече зрители предпочитат онлайн стрийминга и може да се предположи, че броят на потребителите скоро ще нарасне. 

"Живите мъртви" запазва втората позиция в класацията, а дебютиралият през годината сериал "Западен свят" по HBO е на трето място.

В първата десетка са още сериалите за супергероя "Светкавицата", приключенският "Стрелата", широко популярните "Теория за Големия взрив", "Викинги", "Луцифер", юридическият "Костюмари" и новият проект на Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей "The Grand Tour".

Сериалът "Игра на тронове" е екранизация на незавършената фентъзи сага "Песен за огън и лед" на писателя Джордж Р. Р. Мартин, която излиза от печат от 1996 г. Произведението е посветено на историите на няколко знатни семейства, граждански войни, интриги, отравяния и магии. Негова отличителна харектеристика е нетипичната за фентъзи романите неприкрита "средновековна" жестокост, а също и неочакваната, но оправдана в логиката на повествованието, гибел на много от главните герои, което шокира читателите и зрителите.

Фентъзи сериалът излезе на екраните през 2011 г. и е удостоен с много престижни награди, като постави рекорд на общия брой спечелени статуетки "Еми" – 38. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ratten
преди 7 години
точно тия гееве ли трябваше да присъстват на снимката?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още