IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Назадничави политици са виновни за срива в доверието в Европа

Обърканите послания доведоха до парадоксалните избори, които наблюдаваме, смята Любов Панайотова от фондация "Европейски институт"

13:47 | 02.01.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Политическите лица от миналия век са абсолютно отговорни за срива в доверието в Европа. ЕС олицетворява определени ценности - равнопоставеност, равни възможности и същевременно виждаме безсилие спрямо терористичните заплахи, мигрантите и определени насилствени похвати, които не принадлежат на това общество, а то не може да се пребори с тях. Това заяви Любов Панайотова от фондация "Европейски институт" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

„Не можем да се справим с тези заплахи, които те карат да избереш сигурността пред свободата", поясни тя.

По думите ѝ всичко това обърква хората и едни избират крайната десница - със затварянето в себе си, с туширане на определени свободи, а други отиват в крайното ляво, което е също толкова опасно. „То казва - нека да съжителстваме заедно, но нека икономически да се разпределят по друг начин благата. Обърканите послания доведоха до тези парадоксални избори, които наблюдаваме“, обясни Панайотова.

„През 2016 г. Европа нямаше толкова съдбовни избори, каквито предстоят през 2017 г. - двете фундаментални, движещи сили на Европа са пред избори", обобщи още тя.

„Много се надявам, че демократичният рефлекс, който сработи в Австрия, ще сработи и в тези две страни и разумът, грамотните хора, хората, които искат прогрес и добро бъдеще за децата си, ще се активизират и ще направят правилния избор“, каза още събеседникът.

Защо "либерал" се превърна в обида? Защо очакванията на новоприсъединяващите се страни членки се разминаха с действителността? Вижте във видеото!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 2
dani de vito
преди 7 години
Срива в доверието е по -скоро прагматичен ,не само политически и емоционален.Задлъжнялостта в Европа е по висока от всякога,СуперМарио печата по трилион евра на година и това е само по официални данни.Ако се включат намесите в пазарите на акции ,облигации и ценни метали ,напечатаните евра годишно могат да задминат три трилиона по груби сметки.Не само това -ами и частен дълг законово го прехвърлиха на държавен което е нечувано,постановиха банкови ограничения и конфискации на спестявания при кризи,намалиха капиталовата обезпеченост до абсурдни нива ,харчат пари за глупости а добавят парадоксални за 21 век данъци .Това са малка част от глупостите във финансовата сфера.В политическата по долу има изказвания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
supertrader
преди 7 години
За срива в доверието са виновни - погрешно изгадена финансова система, фискална система също като не е ясно коя от двете е по лошо изградена и формулирана дори. Политическата система в чиито джобове дрънкат прекалено много пари за преразпределяне , за нея нямам думи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 18
Птица
преди 7 години
И с какво точно ти накривиха на теб!!!! Ще ни обясните ли пак смешните си детски мисли, защо ЦАПАТЕ ИНТЕРЕНЕТА С ПРАЗНИТЕ СИ ЧЕРВЕНИ ГЛАВИ !???ЗНАЧИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В ЕС ЛЪЖАТ, А ШУТИН НЕ ЛЪЖЕ, ШПИОНИН НА КГБ В ГЕРМАНИЯ, НЕ ЗАБРВАЙ, КАКВО ШПИОНИРА ЗАВОДИ И ТЕХНОЛОГИИ ЛИ ??? ИМАШ ЛИ ПРЕДСТВА КАКВО Е РАБОТИЛ ШУТИН В КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ГЕРМАНИЯ ???? А ШУТКО ГЛУПАВА!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 7
majnata
преди 7 години
"Назадничави политици са виновни за срива в доверието в Европа"По скоро продажни . Да започнем по реда : Меркел , Юнкер , Дейзелблум , Оланд , Ренци , Щулц...Боко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 18
Птица
преди 7 години
ЕЙ червен ббоклук, какво правиш в този форум!????КОГА МЕРКЕЛ И ОЛАНД СА ЛЪГАЛИ !!!! А ЧЕРВЕНО ПРОДАЖНИ ПСЕ!????ШУТИН ЩЕ ВРЪЩА ЛИ КРИМ ИЛИ ИСКА ДА ИЗМРЕ НАРОДЪТ МУ ОТ ГЛАД?? ХАХАХА КАК ВЪОБЩЕ ТИ ДАВАТ ДА ПИШЕШ ПО САЙТОВЕТЕ ИМ, СЛАГАЙТЕ ВЕЧЕН БАН ТУКА !!! АМСТЕРДАМКАТА МНОГО ГЛУПАВО ПАРЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 8
be_google
преди 7 години
най-много лъжат и лъгаха меркел и оланд, който щеше да затваря офшорната мафия и да сложи реални данъци на френската олигархия!!! нищо не изпълниха и лъжите продължават....сега и ЦЕНЗУРА ще има ако постнеш новина, която не е като държавната политика- в тоя дух Германия е вече е на нивото на Гестапо и гьобелс и всички медии и форуми ще са длъжни да назначат омбудсмани, които да редактират....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още