IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодателите ще могат да назначават работници на 16 нови професии

Измененията влизат в сила от началото на 2017 година

16:03 | 03.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През 2017 година работодателите ще могат да назначават работници и служители на 16 нови професии.

Със заповед на министъра на труда и социалната политика е допълнена Националната класификация на професиите и длъжностите (НКПД), съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

Националната класификация на професиите е допълнена с пет нови длъжности - ръководител на специализирано звено за разследване; длъжностно лице по регистрацията по Закона за търговския регистър; координатор, ИТ проекти; инженер, държавен служител; инспектор в служба "Военна информация".

Класификаторът на професиите и длъжностите е допълнен с девет длъжности във връзка с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование - учител, старши учител и главен учител по религия в начален етап на основното образование, в прогимназиален етап или в гимназиален етап.

Списъкът се допълва още с професиите лекар, специалист по трудова медицина и оператор на заваръчни апарати за механизирано и автоматизирано заваряване.

Измененията влизат в сила от началото на 2017 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Е сега вече е супер , сума народ стояха неназначени...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още