IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павлова: Жалбата срещу тол системата е поредният опит за саботаж

Солени глоби за шофьори, неподготвени за зимни условия, иска регионалният министър

10:34 | 05.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Поредната жалба, която блокира поръчката за тол системата, е опит да бъде саботирана системата. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова пред БНТ по повод последната жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Жалбите, по думите й, са "най-лесният начин, който намериха няколко фирми, за да спрат търга". Павлова уточни, че поредицата от жалби дори са с едни и същи текстове. “Видимо е, че това са опити да бъде саботирана системата”, каза Павлова.

Тя напомни, че при последното й възобновяване поръчката е била при същите условия. За нея фирмата жалбоподател извършва злоупотреба с право. Затова Павлова смята, че държавата трябва да си търси правата и по друг начин срещу такива фирми.

Регионалният министър каза, че поръчката е саботирана по много причини – от тези, които не искат да плащат по-скъпо, от тези, които искат друг вид изисквания към системата, и други.

Павлова допусна, че противници са някои превозвачи, лобистки интереси на производители на бордовите устройства или тези, които имат готови системи и биха искали да ги внедрят.

Що се отнася до очакваната затруднена зимна обстановка, Лиляна Павлова отбеляза, че около 10 хиляди тежкотоварни автомобила се движат в страната на денонощие и голяма част от тях са неподготвени за зимни условия по пътищата – без зимни гуми и вериги. Затова по думите й в Закона за движение по пътищата са необходими спешни промени, извън вече направените наскоро, въвеждащи "солени глоби" за шофьорите, които в зимни условия пътуват с неподготвени за ситуацията автомобили.

Павлова потвърди, че пътища ще бъдат затваряни, докато бъдат почистени, и тировете ще трябва да изчакват по паркинги, където има възможност да бъдат паркирани, включително и по граничните пунктове. Павлова не е привърженик на по-строги мерки като затваряне на границата за преминаващи автомобили, стана ясно от думите й. Ако се затворят всички пътища обаче е нормално да се затворят и пропускателните пунктове, каза министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 7 години
Адмирирам всеки опит за саботаж срещу вас ... най-полезни сте като правите НИЩО!в закона за пътищата правите спешни промени за 50-ти път последните 5 години, а кога най после ще реформирате фуражките, а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още