IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P: Великобритания излиза от ЕС без споразумение

След Brexit преговорите с Лондон вървят трудно заради претенции за контрол върху границите и търговията

23:33 | 05.01.17 г. 3
<p>
	<em>Привърженици на оставането в ЕС облечени като съдии развяват европейския флаг. Снимка: Bloomberg TV</em></p>

Привърженици на оставането в ЕС облечени като съдии развяват европейския флаг. Снимка: Bloomberg TV

Няма ясни формулировки на британското правителство за посоката, в която Великобритания трябва да поеме след Brexit, много е бавен напредъкът по реалното изясняване на стратегията за излизане на страната от Европейския съюз, затова поддържаме негативна прогноза дори и след понижаването на рейтинга на Великобритания.

Това заяви Мориц Креймър, управляващ директор на S&P пред Bloomberg TV.

Според него през последните няколко месеца нараства вероятността Великобритания да излезе от ЕС без да е сключила ново споразумение.

“Затова има две причини. Първата е просто липсата на време. Това е ужасно кратък период, за да може да се договори една такава сложна мрежа от взаимоотношения. Втората е, че изходните позиции на двете страни по преговорите са толкова раздалечени, че на мен ми е трудно да видя каквито и да е сходства, въз основа на които да се постигне компромис”, обясни управляващият директор на авторитетната кредитна агенция.

По думите му има много нерешени въпроси, защото Великобритания „иска да контролира емиграцията, иска да е извън юрисдикцията на Европейския съд“.

Креймър посочи, че в същото време европейците са категорични, че „ЕС не е шведска маса, от която можете да си избирате, каквото вие пожелаете, това е цялостно меню - взимате всичко или нищо. Щом искате контрол върху границите и миграцията, то това означава, че няма да имате достъп и до Митническия съюз на единния пазар на ЕС“.

Каква е позицията на правителството на Острова преди преговорите, вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 5
fri
преди 7 години
Ще излязат с цената на всичко. Защото го искат!И защото вече не искат бежански потоци, пратени от Меркел.Силни ще са и без споразумение от рекетиращите ги ЕС. Но ще се справят! (с помощта на САЩ) ...а ЕС ще е в упадък...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 5
Sandy
преди 7 години
Целта на Брекзит беше да се свали и поддържа нисък курс на лирата. Нещо подобно като количествените облекчения на ЕЦБ. Англичани и Германци спасяват долара като първа световна валута, но това е временно явление. Рано и късно долара ще потъне, въпрос на близко време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 6
redcretin
преди 7 години
Хахаха, Брекзит ли :) Шегички :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още