IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ могат да се превърнат в нетен износител на енергия до 2026 г.

Това ще бъде в резултат на повишаването на износа на природен газ и намалението във вноса на петролни продукти

21:30 | 05.01.17 г. 11
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

САЩ се очаква да се превърнат в нетен износител на енергия през следващото десетилетие в резултат на повишаването на износа на природен газ и намалението във вноса на петролни продукти, съобщава Ройтерс, позовавайки се на Енергийната информационна администрация (EIA).

Съединените щати са нетен вносител на енергия от 1953 г., но намаляването на вноса на енергия и повишаващият се износ, започнал през миналата година, ще позволят тази тенденция да се промени до 2026 г.

В края на 2015 г., правителството на САЩ вдигна забраната отпреди десетилетия върху износа на суров петрол САЩ, докато износът на природен газ започна през 2016.

„САЩ могат да бъдат напълно енергийно независими“ коментира Адам Симински от EIA по време на конференция, представяща енергийните перспективи през 2017 г.

Според данни на агенцията общото потребление на енергия вероятно ще се увеличи с 5% между 2016 г. и 2040 г.

В същото време данни показват, че износът на петрол от САЩ е нараснал седем пъти, откакто беше вдигната 40-годишната забрана за износ през декември 2015 г.

Три месеца, след като САЩ вдигнаха 40-годишната си забрана за износ на петрол, американският суров петрол потече реално към всеки край на пазара и преоформя енергийната карта на света.

Тогава анализатори коментираха, че все пак САЩ вероятно ще останат малък износител в обозримо бъдеще в сравнение с гиганти от ОПЕК (Организацията на страните износителки на петрол) като Саудитска Арабия, Иран и Ирак и страни извън картела като Мексико и Русия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Не може Сигурно е И основен фактор ще бъде не увеличения износ...-------------------------------------------------------------------------------------"Газпром" отчете нов рекорд в доставките на газ за Европа http://***.investor.bg/evropa/334/a/gazprom-otchete-nov-rekord-v-dostavkite-na-gaz-za-evropa-231609/-------------------------------------------------------------------------------хахахахах пхахахахах "почти сигурно е" у кърпа им е вързано пхахахах хахаха ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 2
pinoccio
преди 7 години
Не знам, ама руснаците измислиха ядрено гориво от ново поколение, което няма проблемите за съхраняване на отпадъците му,както е при съвременните реактори. Вероятно се касае и за нов тип ядрени реактори. Сега всички скачат срещу ядрената енергия, което ме навява на мисълта, че тази нова концепция може да е вярна. Навремето, през 1989 г., изкараха едни електрохимици шарлатани, дето откриха студения ядрен синтез и случаят бе потулен - Флайшман и Понс. Прибраха разработките им и чак 20 години по-късно признаха под сурдинка, че това е възможно. Явно и американци, и руснаци не са спали през това време. Кой кого е изпреварил, тепърва ще видим. Иначе глобалното затопляне не е глобално, то е само на повърхността на земята. Никъде нагоре няма загряване на атмосферата, освен в близост до земята. Твърде възможно е да има загряване в горните слоеве на недрата на земята, идващо от вътрешността - някаква конвекция, и от океанското дъно да изригва метан. Така енергийната ефективност бори конвекцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
а ти си толкоз проссс, че даже и кожен салам няма да те посоча .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
Хюсеине в София в момента ела да видиш кво "глобално затопляне" има с 20см. сняг и хои обясни на народа да си купи вентилатори и слънчаци да се сгреят в тея "климатични промени". Ти си толкова жалко същество, което има само 2 сиви клетки в празната си глава, ч е си немаш и на идея. Ако ми обясниш от техническа гледна точка (на тебе тва ти е чуждо обаче) как соларен панел ще работи при такава снежна покривка ше ти дам Нобелова Награда за зелен енергетик на годината ааааайййде и в същото време твърдиш, че Сашшш ше станели почти сигурно износител на фосилна енергия ..... :)) От там човек си прай извода що за бездарно съществот си ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 4
khao
преди 7 години
ти сега за парите ли му завидя :) кой ти е виновен че "работиш" за рубли :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 4
michaelis12
преди 7 години
малоумие колко и да ти плащат колко и да цъкаш (защото аз не съм кьорав) пак ше го лаппаш до гърло майкаа нема къде да ходиш .... ше го жабуркаш там на Соломон Пасито в Атлантическия клуб дет тате Исак беше преподавател в СУ по Марксистко Ленинска Теория .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 16
michaelis12
преди 7 години
тея глупости за Сашовски газ сме ги слушали и друг път и нищо не стана, също и за глупостите с глобалното затопляне, а сега бях на терасата да изпуша една цигара и ми се ебба майката от студ незнам какво му е затопленото на климата ама аз нищо такова не виждам също кат гледам на вентилаторите перките са изтръпнали от студ а за слънчаците да не говориме, че са спрели на завоя тъй че остааме на петролец, газ и атомни централи при това руски колкот да не им се иска на тролеите от НПОта и точка ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 16
Птица
преди 7 години
Хората имат в ГРАДОВЕТЕ В КАНАДА СЛЪНЧЕВИ АВТОМОБИЛИ В ОБЩИНСКИ ПАРКОВЕ ПО 400 БР. И АКО РАБОТИШ В СЪСЕДНИЯ ГРАД, КОЙТО Е НА 150 КМ. СИ ПЛАЩАШ ДА ГО ПОЛЗВАШ ЗА 5 ДНИ АКО ЩЕ РАБОТИШ ТАЗИ СЕДМИЦА ИЛИ КОЛКОТО СИ ИСКАШ, ТОВА СТРУВА КЪМ 15ТЕХНИ ДОЛАРА ДА КАЖЕМ НАЙ МНОГО НЯМАШ ДРУГИ РАЗХОДИ!! СМЕШНО Е, КОЛКО СТЕ НАЗАДНИЧЕВИ И МЕКО КАЗАНО ИЗОСТАВАЩИ ОТ РАЗВИТИЯ СВЯТ С ПО НАД 100 ГОДИНИ ВЕЧЕ !! ??? НЯМАТЕ ЦЕЛ ЗА РАЗВИТИЕ, СОЦИАЛИЗЪМА ВИ ОСТАВИ БЕЗ ДУШИ, ДАДЕ ГИ НА РУСИЯ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 18
Птица
преди 7 години
ШУТИН И ПАК ШУТИН ОТ КОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ВЕЧЕ!!! ТЕРОРИСТ С ПРИРОДНИ БОГАТСТВА И СЪОТВЕТНО НЕ САМО!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 4
panther
преди 7 години
А на останалия свят какво му пречи да си повиши енергийната ефективност?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още