Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

САЩ могат да се превърнат в нетен износител на енергия до 2026 г.

Това ще бъде в резултат на повишаването на износа на природен газ и намалението във вноса на петролни продукти

   1| 2    
0
 
2
 
11
michaelis12 до: lyusien
преди 1 година
Не може Сигурно е И основен фактор ще бъде не увеличения износ...
-------------------------------------------------------------------------------------
"Газпром" отчете нов рекорд в доставките на газ за Европа
http://www.investor.bg/evropa/334/a/gazprom-otchete-nov-rekord-v-dostavkite-na-gaz-za-evropa-231609/
-------------------------------------------------------------------------------
хахахахах пхахахахах "почти сигурно е" у кърпа им е вързано пхахахах хахаха ......
2
 
4
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не знам, ама руснаците измислиха ядрено гориво от ново поколение, което няма проблемите за съхраняване на отпадъците му,както е при съвременните реактори. Вероятно се касае и за нов тип ядрени реактори. Сега всички скачат срещу ядрената енергия, което ме навява на мисълта, че тази нова концепция може да е вярна. Навремето, през 1989 г., изкараха едни електрохимици шарлатани, дето откриха студения ядрен синтез и случаят бе потулен - Флайшман и Понс. Прибраха разработките им и чак 20 години по-късно признаха под сурдинка, че това е възможно. Явно и американци, и руснаци не са спали през това време. Кой кого е изпреварил, тепърва ще видим. Иначе глобалното затопляне не е глобално, то е само на повърхността на земята. Никъде нагоре няма загряване на атмосферата, освен в близост до земята. Твърде възможно е да има загряване в горните слоеве на недрата на земята, идващо от вътрешността - някаква конвекция, и от океанското дъно да изригва метан. Така енергийната ефективност бори конвекцията.
3
 
5
 
9
michaelis12 до: khao
преди 1 година
а ти си толкоз проссс, че даже и кожен салам няма да те посоча .... :))
3
 
7
 
8
michaelis12 до: lyusien
преди 1 година
Хюсеине в София в момента ела да видиш кво "глобално затопляне" има с 20см. сняг и хои обясни на народа да си купи вентилатори и слънчаци да се сгреят в тея "климатични промени". Ти си толкова жалко същество, което има само 2 сиви клетки в празната си глава, ч е си немаш и на идея. Ако ми обясниш от техническа гледна точка (на тебе тва ти е чуждо обаче) как соларен панел ще работи при такава снежна покривка ше ти дам Нобелова Награда за зелен енергетик на годината ааааайййде и в същото време твърдиш, че Сашшш ше станели почти сигурно износител на фосилна енергия ..... :)) От там човек си прай извода що за бездарно съществот си ... :))
4
 
4
 
7
khao до: michaelis12
преди 1 година
Няма профилна снимка
ти сега за парите ли му завидя :) кой ти е виновен че "работиш" за рубли :)

4
 
11
 
6
michaelis12 до: Птица
преди 1 година
малоумие колко и да ти плащат колко и да цъкаш (защото аз не съм кьорав) пак ше го лаппаш до гърло майкаа нема къде да ходиш .... ше го жабуркаш там на Соломон Пасито в Атлантическия клуб дет тате Исак беше преподавател в СУ по Марксистко Ленинска Теория .... :))
16
 
19
 
5
преди 1 година
тея глупости за Сашовски газ сме ги слушали и друг път и нищо не стана, също и за глупостите с глобалното затопляне, а сега бях на терасата да изпуша една цигара и ми се ебба майката от студ незнам какво му е затопленото на климата ама аз нищо такова не виждам също кат гледам на вентилаторите перките са изтръпнали от студ а за слънчаците да не говориме, че са спрели на завоя тъй че остааме на петролец, газ и атомни централи при това руски колкот да не им се иска на тролеите от НПОта и точка ....
16
 
16
 
4
преди 1 година
Хората имат в ГРАДОВЕТЕ В КАНАДА СЛЪНЧЕВИ АВТОМОБИЛИ В ОБЩИНСКИ ПАРКОВЕ ПО 400 БР. И АКО РАБОТИШ В СЪСЕДНИЯ ГРАД, КОЙТО Е НА 150 КМ. СИ ПЛАЩАШ ДА ГО ПОЛЗВАШ ЗА 5 ДНИ АКО ЩЕ РАБОТИШ ТАЗИ СЕДМИЦА ИЛИ КОЛКОТО СИ ИСКАШ, ТОВА СТРУВА КЪМ 15ТЕХНИ ДОЛАРА ДА КАЖЕМ НАЙ МНОГО НЯМАШ ДРУГИ РАЗХОДИ!! СМЕШНО Е, КОЛКО СТЕ НАЗАДНИЧЕВИ И МЕКО КАЗАНО ИЗОСТАВАЩИ ОТ РАЗВИТИЯ СВЯТ С ПО НАД 100 ГОДИНИ ВЕЧЕ !! ??? НЯМАТЕ ЦЕЛ ЗА РАЗВИТИЕ, СОЦИАЛИЗЪМА ВИ ОСТАВИ БЕЗ ДУШИ, ДАДЕ ГИ НА РУСИЯ !!
18
 
8
 
3
Птица до: panther
преди 1 година
ШУТИН И ПАК ШУТИН ОТ КОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ВЕЧЕ!!! ТЕРОРИСТ С ПРИРОДНИ БОГАТСТВА И СЪОТВЕТНО НЕ САМО!!
4
 
23
 
2
panther до: lyusien
преди 1 година
Няма профилна снимка
А на останалия свят какво му пречи да си повиши енергийната ефективност?