IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba обмисля създаването на логистичен център в България

Представители на китайски компании се срещнаха с премиера Бойко Борисов във връзка с идеите за инвестиции в региона

08:14 | 12.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайската компания за електронна търговия Alibaba Group Holding обмисля създаването на европейски логистичен център, който да е разположен в България. Това разкриха от българското правителство, както и от китайската информационна агенция Xinhua.

До момента няма коментар от Alibaba, предава Ройтерс.

Представители на Alibaba Group, GS-Solar Company и GoldPoly Group са се срещнали с българския премиер Бойко Борисов в сряда, за да проучат възможностите за инвестиции, обяви правителството на уебсайта си.

България ще може да се възползва от плановете на Китай да разшири присъствието си в Централна и Източна Европа в рамките на своята стратегия “One Belt, One Road”. Целта ѝ е обособяването на нови пазари за износ от Азия в Европа.

“Идеите на Alibaba Group за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн”, посочват от правителството.

Борисов се срещна с вицепрезидента на Alibaba Group Holding г-н Сън, президента на GS-Solar Company г-н Лин и президента на GoldPoly Group г-жа Хонг. Те бяха съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев, а на срещата присъства и вицепремиерът Томислав Дончев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още