Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Страховете на елитите преди Световния икономически форум в Давос

Доналд Тръмп и несигурността около действията му вгорчава настроенията на политиците и бизнеса, които ще се съберат в швейцарския курорт

0
 
3
 
6
преди 2 години
Хихи... Некои треска ги тресе... Май предстои сериозно разджуркване на статуквото...

"DAVOS, Switzerland — At the Davos economic conference, “it’s important to listen to the populists,” says the founder of the annual gathering of movers and shakers, adding that he hopes to welcome U.S. President Donald Trump “expressing his ideas” at the Swiss forum one day."

http://www.cbsnews.com/news/davos-world-economic-forum-founder-klaus-schwab-listen-to-the-populists/
2
 
8
 
5
преди 2 години
Фактът, че Тръмп няма да бъде част от този форум през неговия мандат потвърждава за пореден път, че американците направиха правилния избор. Освен това сред министрите в неговия кабинет липсват членове на групата билдербъг явно е голям проблем за т.н "елити" описани в тази статия. Като капак на всичко, хора свързани с кампанията на Тръмп предлагат САЩ да оттегли своето финансиране за оон и дори да изгони организацията от Ню Йорк заради резолюцията осъждаща фалшивата окупация на Йерусалим. Тръмп иска САЩ да се оттегли от споразумението за климата от Париж, нов удар срещу глобализма. Жалко е, че ние нямаме такъв лидер, засега...
4
 
21
 
4
преди 2 години
С голям интерес следя подобни статии на Инвестора...коментарите отдолу обикновено са на несъгласните потребители . Всяко уважаващо себе си издание би се поинтересувало от мненията . Иначе се превръща в платен високоговорител / все работа де /.
4
 
31
 
3
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ако на някого не му е ясно що е нов световен ред, що е глобализъм, какъв е и чий проект е, отговорът идва от самите налагащи го и е на последния ред - "За първи път световните лидери ще дискутират заплахата за световния ред от десния популизъм, ..." В хватката сме на един ултраляв проект, чиито основи бяха положени в регионален мащаб от Мусолини през 1922 г. Разликата е, че Мусолини постави държавата в центъра на своя проект, а тези от Давос поставят света като цяло. Известно е името на това явление, което дори е забранено да бъде споменавано. Размътват главите на хората с понятия като пазар, конкуренция, частна собственост, капитал - а в същото време нищо от изброеното не съществува. Частната собственост е сведена до притежание на коли и къщи - които са стоки за потребление, някоя дюнерджийница или тенекиджийница, а останалото е само в книгите на Адам Смит и в ръцете на 300 човека. Фашизмът, нацизмът и болшевизмът са все леви проекти, но те са само черпаци от манджата на глобализма.
4
 
24
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
Момчетата и момичетата, които ще се съберат в Давос няма от какво да се притесняват. Коръбът потъва нормално и всички вкупом помагаме.

3
 
37
 
1
преди 2 години
"Доналд Тръмп е пример за вълната от популизъм, обхващаща целия свят и заплашваща следвоенния либерално демократичен ред. "
- Каква е тази вълна, че обхваща целия свят? Някакъв вид грип ли е или си има причини, на доста хора да им писва от някои неща?