IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Като президент безкомпромисно ще отстоявам интересите на народа си

Тръгвам си с високо вдигната глава. Като президент не сбърках в големите неща, заяви Росен Плевнелиев в последната си реч като държавен глава

11:55 | 22.01.17 г. 11
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на церемонията по встъпването му в длъжност на площад "Св. Александър Невски", на която прие поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев.

За мен е огромна чест и отговорност да приема поста на държавен глава от президента Плевнелиев. Днешната церемония има своя дълбок смисъл. Тя е израз на надежда за промяна. Но е и израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност, каза новоизбраният държавен глава.

За последните три десетилетия България измина сложен и труден път, изпълнен с препятствия и грешки, разпиляхме енергия и загубихме време, но неотклонно следвахме посоката си - мирен преход към ново общество, част от обединена Европа, посочи той. 

Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морал, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето, призова Румен Радев.

Държавният глава заяви, че ще бъде президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса.

Румен Радев каза, че ще работи с българския парламент, правителството, институциите , партиите и с гражданските организации за обединяване на усилията в намирането на най-добрите решения за България.

Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето - дължим го на себе си и на нашите деца, както и на предците си. 

Ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания, вярвам в доброто бъдеще на България и всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си и да продължим напред, завърши речта си новият държавен глава.

Един труден, но успешен мандат приключи, каза в своето слово президентът Росен Плевнелиев по време на встъпването в длъжност на новия държавен глава Румен Радев.

Държах правилната посока, зададох правилните приоритети. Дадох, но не взех. Изпълних обещанията си. Грешки съм допускал като всеки човек, но като президент не сбърках в големите неща. Тръгвам си с високо вдигната глава, каза Плевнелиев.

Изпълних обещанията си. Като президент не сбърках в големите неща. В политиката е важно не как влизаш, а как излизаш. Тръгвам си с високо вдигната глава, заяви Росен Плевнелиев в последната си реч като президент. 

По време на официалната церемония по встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев Росен Плевнелиев прие за последен път строя на почетния караул от представителните части на Българската армия. Той се поклони на националното знаме и поздрави гвардейците. Новият президент Румен Радев също прие строя, поклони се на знамето и поздрави почетния караул.

Сред присъстващите на церемонията на площад "Св. Александър Невски" са премиерът в оставка Бойко Борисов, министри от кабинета в оставка, председателят на парламента Цецка Цачева, депутати, висши магистрати, временно изпълняващият задълженията на началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, висши военни, столичният кмет Йорданка Фандъкова, патриарх Неофит, духовници, омбудсманът Мая Манолова, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, дипломати, граждани. 

Eдинствено Investor Media Group разполага с уникални фотоси по предаването на властта, защото фотографът ни Олег Попов бе избран от президентската институция да отразява официалната церемония. Вижте галерията!

Още от двете слова вижте във видеата:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 1
Птица
преди 7 години
КОИТО Е ГЛАСУВАЛ ЗА РАДЕВ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ПЕЕВСКИ, ТОВА СЕГА ЛИ ГО РАЗБИРАТЕ, СЛЕД КАТО СЕ СЪБУДИХТЕ ОТ ТЕЛЕФОННАТА ИЗМАМА НА БСП!!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 5
Tobywolf
преди 7 години
Вярно, има тежко душевно болни... вече 30 години мелят едни и същи глупости за червени, сини, зелени, пембяни и всякакви, ама не и за българи..Не разбрахте ли, че за тия изтъркани лафове и плюнки вече не плащат? Или все още плащат..?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 8
majnata
преди 7 години
австрийския...една малка част
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 30
Птица
преди 7 години
ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИЯ, КОИТО ИЗОСТАВА С НАД 10 ГОДИНИ ЗАРАДИ ЧЕРВЕНИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА ПОСЛДНИТЕ 15 ГОДИНИ 6 ПЪТИ СА БИЛИ НА ВЛАСТ !!ТЕ СА ЗАХРАНЕНИ ОТ НЕОБРАЗОВАНОТО НАСЕЛЕНИЕ, КЪМ 80% Е ТАКОВА, ЛИЧИ СИ ВИЖДА СЕ, САМАТА КАМПАНИЯ НА РАДЕВ БЕШЕ КАТО ТЕЛЕФОНА ИЗМАМА, КАКТО И ОБЕЩАНИЯТА НА БСП, А ИНТЕРЕСИТЕ НА БСП И РАДВЕ СА РУСИЯ И НЕ ЕС, ЯВНО ...ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО, ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО, НО НЕ СА НИ ПРИЕЛИ ПРЕДИ ТОВА В ШЕНГЕН, НЯМА КАК ДА СТАНЕ ДОКАТО ИМА *** ИЗ НАРОДА, КАТО ВАС И РОМИТЕ !! ВЪОБЩЕ НЕЩА ОТ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ, НИЕ СИ ГИ ГОВОРИМ ПАК, ЗА КОГА ??? НЯМА ЛИ ЕВРО И ШЕНГЕН НЯМА РАЗВИТИЕ, ЩЕ ИМА САМО КРАДЕНЕ!!ВИЦЕКОНТРА ПРЕЗИДЕНТА, КАЗА ЧЕ СТИГА СМЕ СЕ ЗАНИМАВАЛИ С СЪДЕБНА РЕФОРМА, ДА ЖИВЕЕМ С МАФИЯТА ЛИ !??? ДО КОГА ЦЯЛ ЗАПАДЕН СВЯТ ЩЕ СЕ ПРИСМИВА И ОПИТВА ДА НИ ПОМОГНЕ!???АМИ МАЙДАНА НА РАДЕВ, ДЕТО СЕГА КРАЙ, ЧАСТНИТЕ ИНТЕРЕСИ, ВЕЧЕ ГИ НЯМА ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ОТ ЧЕРВЕН ЧЧУМЯСАЛИ ЩЕЛИ ДА ИЗБИВАТ ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ НА МЕГДАН, НЕ МАЙДАН !??? СМЕШНО И ФАШИСТКО БЪДЕЩЕ НИ ЧАКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 6
dakl
преди 7 години
Проблемът е че някой , който не могат да наберат и пет процента електорална подръжка единствено себе си смятат че са България! Вероятно на предстоящите парламентарни избори няма да се доберат до парламента и ще решат сами проблемите на новия президент , а и на България като цяло!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 2
bgMan
преди 7 години
Да, безкомпромисно ще отстоява интересите на народа си, а кой народ е имал предвид ще си проличи след време от действията му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 41
Птица
преди 7 години
какво си написал пак, СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ В 21 ВЕК ИМА ТАКИВА ДЕГРАДИРАЛИ И НЕКАДЪРНИ, БОЛНИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ЧЧУМА ПРОДАЖНИЦИ НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ !!!!! ТИ И ЦЕЛИЯТ ТИ РОД НА БЕСИЛОТО, СЛЕД КАТО ЯВНО ЗА ВАС И НОВИЯТ НИ ПРЕЗИДЕНТ "ИНТЕРЕСЪТ на народа" Е В РУСИЯ И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ!???ШУТИН Е ТЕРОРИСТ, А И БИВШ ШПИОНИН , НЯМА КАК ДА ВИ ДОКАРА ДОБРО, ММАМИЦАТА ВИ ТЕЖКО БОЛНА!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 15
majnata
преди 7 години
Както човек трудно надушва собствената си миризма , така и Плевелиев не може да надуши политическата воня , която остава подире си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още