IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът върна на поста кмета на Пловдив Иван Тотев

Решението е на Апелативния съд в града

13:16 | 24.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Dnes.bg</em></p>

Снимка: Dnes.bg

Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бюджет с 1 милион лева при строежа на зоологическата градина.

Апелативният съд определи решението на първата инстанция за незаконосъобразно и посочи, че Тотев напълно е съдействал на органите при разследването. Свидетелите пък не са дали индикации, че са били притискани при разпита.

В съдебната зала днес Тотев дойде с втори защитник - софийския адвокат Васил Василев, който е адвокат и на Алексей Петров. 

Именно той разкри гаф на прокуратурата - двумесечният срок за разследването е приключил на 3 януари и няма данни той да е бил продължен. Според защитника това означава, че процесът, който се води срещу кмета, е незаконосъобразен. От прокуратурата обясниха, че такъв документ, ако наистина липсва, ще бъде издаден.

В съдебната зала Иван Тотев заяви, че съвестта му е чиста и желае съдът да отмени решението на първата инстанция.

Пледоариите по делото продължиха близо два часа, като основните мотиви на защитата на градоначалника в лицето на адвокат Василев и адвокат Елдъров е, че това е целенасочен процес срещу него и няма данни за злоупотреби за един милион лева.

Според защитниците решенията при строителството на зоопарка са от сформирана комисия към Община Пловдив, а не еднолично от кмета и той не може да носи отговорност за действия на подчиненията си.

Още новини четете в Dnes.bg

Още вижте във видеото



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още