IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно дружество на Трейс ще получи 700 хил. лв. по програма за иновации

Проектът включва внедряване на иновативен процес в производството и е на обща стойност 1,4 млн. лв.

09:51 | 25.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дъщерно дружество на Трейс Груп Холд АД подписа договор за получаване на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 - 2020 г.

Средствата са за предприятието УСМ АД и са по подкрепа на иновациите и по-конкретно - внедряване на нов метод за печат, ламиниране, рязане и апликиране на пътни знаци, съобщава компанията чрез БФБ - София. 

Общата стойност на инвестицията по проекта възлиза на 1 387 444 лв. Размерът на безвъзмездно отпуснатите средства е 701 322 лв., а остатъкът от 686 122 лв. се съфинансира от бенефициента – УСМ АД.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Проектът обхваща приоритетно направление чисти технологии с акцент върху транспорта и уредостроенето.

Срокът за изпълнението му е 18 месеца от датата на подписване на договора (16 януари). Общата цел на настоящия проект е повишаване на иновационния капацитет и конкурентоспособността на УСМ АД чрез внедряване на иновативен процес в производството и разширяване на пазарния дял на дружеството.

УСМ АД е със седалище Стара Загора и се занимава с експлоатация на тежка механизация. Дружеството извършва голяма част от строително-монтажните работи в цяла Южна България.

От началото на годината акциите на Трейс поевтиняват с 6,08%, а за една година понижението в цената е с 12,41%. Пазарната капитализация е 119,548 млн. лв. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още