IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Москов призова ДСБ да се върне в Реформаторския блок

Ръководителят на предизборната кампания на реформаторите поиска платформата да бъде отворена към всички десноцентристски организации

13:50 | 28.01.17 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Петър Москов. <em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Петър Москов. Снимка: Bulgaria ON AIR

Ръководителят на предизборната кампания на Реформаторския блок (РБ) Петър Москов призова ДСБ обратно в Блока. В изказването си пред Първия конгрес на Блока той поиска платформата да бъде отворена към всички десноцентристски организации, за обединение на десницата. „Да бъде допуснато тези, които напуснаха Блока, да се върнати, в това число ДСБ. И без това представители на ДСБ има в тази зала“, каза Москов, цитиран от БТА.

„Сила, обединение и отговорност , налагане на активни правила чрез участие в управлението е смисълът на Реформаторския блок“, очерта той целите. „Спойката на РБ е осъзнатата необходимост БСП и ДПС да бъдат спрени по пътя им към властта“, подчерта ръководителят на предизборната кампания. Москов акцентира също да не се дават основания десницата да бъде обвинена в глупост.

„РБ трябва да не предава основните си приоритети, поддавайки се на емоции, а да ги следва като участва активно в управлението на държавата“, даде посоката той. По думите му в Блока партиите трябва да запазят суверенитета си и да има ръководство, амбицирано да бъде силен екип, а не да задоволява персонални амбиции.

Според Петър Москов идеологията на реформаторите би трябвало да е отстояване на консервативните ценности в българската политика. А двата основни фундамента, върху които да стъпят реформаторите - силна държава и институции в областта на сигурността, здравеопазването, образованието, върховенството на закона. Второ, отстояване на човешките свободи, защитавайки собствеността, предприемачеството, конкуренцията. „Трябва да се отървем от социално-либералните заблуди на прехода“, посъветва Петър Москов.

Вижте още от изказването на Петър Москов в материала на Bulgaria ON AIR:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 9 rate down comment 4
Jay Gould
преди 7 години
Няма нито една дясна партия в България. Реформатори и дс-бари са хунвейбини, а не десни. Левичари и зелени не може да са дясна алтернатива. А Москов?! Преди господ да прибере някого - ДСБ в случая, първо му взема ума! Тоя е луд бре!!! Луд!!! И това са им кадрите на ДСБ... Нелепо! Хора с жълта книжка с претенции да управляват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 3
todin
преди 7 години
Аз като го видя този "доктор" Москов , чак ми се доповръща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 1
data
преди 7 години
"Реформаторите" който нищо не реформираха !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 3
Alee
преди 7 години
Съжалявам, че съм груб, но ти нали съзнаваш с изказването си как тотално изложи пред всички тук "свещената си тъпота"? Все пак е заимствана от медиите на Кой и не бива да я излагаш на показ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
Alee
преди 7 години
Москов, всеки от нас някога е вярвал, че може да промени властта и политиката към по-добро, особено ако е в тях. Уви, не става така! Или се променяш и ставаш част от тях, част от противната система, или те изплюват- използван и изхабен. Какте беше казал Били Айдъл: "Punk didn't make a dent in the political system"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 7
bgMan
преди 7 години
Може пък Радан Кънев да е решил да превърне РБ в партия на ге-йо-вете и гей-симпатизанти и поддръжници без да иска да го обявява публично.Затова и все се държи като стара незадоволена маруля в климактериум. С подобни странни елементи не може да бъде постигнат консенсус в каквото и да било. Тоя тип Кънев трябва или да бъде изхвърлен от дясното в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 2
strol
преди 7 години
Жалко,много жалко,малкото почтени хора избягаха от РБ,остана само всеядна политическа *** ,готова на всичко за да се добере до власт.Москов и Лукарски ме карат да се срамувам,че гласувах за РБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
scott
преди 7 години
извънпарламентарна партиа във властта?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 7
Иван Митев
преди 7 години
Реформаторският блок не зачита наличие на неправилно управление на паричната система, което е водещият причинител за актуални злини и по собствена воля подсигурява своя провал.Същественото за обществен успех е какво (неправилно или правилно) управление на паричната система се прилага.При запазено неправилно управление на паричната система злините се уголемяват.За устойчив обществен просперитет е необходимо правилно управление на паричната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
Стари, напълно опротивяли неумни муцуни, драпащи за нови легла в бардака ни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още