IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирма регистрира дъщерно дружество в Албания

Капиталът на новоучреденото дружество ще бъде 25,6 хил. евро

19:36 | 30.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Сирма Груп Холдинг АД стартира процедура по регистрация на дъщерно дружество на Сирма САЩ Инк. /Sirma USA Inc/ в Албания с капитал от 3,5 млн. албански леки, или приблизително 25,6 хил. евро, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Новото дружество се учредява безсрочно, като ще бъде ръководено от един изпълнителен директор и тричленен съвет на директорите.

Предметът му на дейност е дизайн, разработка, маркетинг, продажби, внедряване, обучение, тестване и поддръжка на софтуерни продукти и интегрирани решения, включително управление на софтуерен проект, консултантски услуги в областта на информационните и комуникационните технологии; търговия с хардуер и софтуер; продажба и имплементация на ИКТ системи, счетоводни услуги и други. 

Макар фокусът да е насочен към САЩ, някои от дружествата на Сирма Груп продължават експанзията си и на други пазари. Така например Сирма Ай Си Ес разширява клиентската си база на българския пазар, като освен застрахователни брокери дружеството таргетира вече и застрахователни компании. Доставчикът на облачни услуги Датикум увеличава предлаганите услуги вследствие на направени инвестиции в хардуер през 2016 г. Сирма Бизнес Консултинг разширява географското си покритие на Балканския полуостров и не на последно място, увеличава се глобалното проникване на ЕнгВю Системс чрез увеличаване на партньорите дистрибутори по целия свят.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Въпреки това пред Investor.bg от компанията обясниха, че основните усилия са насочени към Северна Америка и най-вече САЩ. Една от основните причини за това стратегическо решение е, че ИТ пазарът в САЩ представлява една трета от световния такъв. Съответно усилията на Сирма за ръст в този пазар ще бъдат по-ефективни в сравнение с други по-фрагментирани и по-малки пазари, поясниха от компанията.

Компанията обяви за свои цели увеличаване на производствения и технологичния капацитет на дружествата в групата, необходими за обезпечаване на увеличението на продажбите и тяхното надлежно обслужване и поддържане.

Акциите на Сирма поевтиняват с 1,51% от началото на година, а за последната година поскъпват с 0,85%. Пазарната капитализация е 69,511 млн. лв.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
redcretin
преди 7 години
Ето накъде ще се източат и парите на акционерите... честито!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още