IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерите в Гърция засилват блокадите в страната

Граничният пункт с Македония ще бъде отворен по-късно днес, съобщиха протестиращите

09:28 | 01.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Блокадите в цяла Гърция се засилват, въпреки усещането, че тазгодишната борбеност на земеделските производители изостава в сравнение с миналогодишните им протести, пише вестник "Катимерини". 

Фермерите водят "битка" с полицейските части в опита си да блокират двата контролнопропускателни пункта Евзони и Промахон на границите с Македония и България. От понеделник пунктът Евзони е затворен. Протестиращите обаче съобщиха, че ще премахнат блокадата си в 18 часа на 1 февруари. 

Преустановена е и блокадата на пътя между Патра и Коринт, допълва Ana Mpa. Фермерите обаче са категорични, че протестът им ще продължи. 

Засега опитите на протестиращите фермери да затворят Промахон-Кулата все още не успяват, макар и движението там беше преустановено вчера за час. В района полицейското присъствие е засилено, но местните медии информират още, че земеделци от Серес се заканват, че ще успеят да блокират пункта.  

В момента на магистралата между Серес и Промахон има струпана техника, движението обаче не е спряно.

На пункта Евзони се е образувала опашка от товарни камиони заради блокадата, а фермерите заявяват, че са склонни да пропускат само камиони, превозващи развалящи се стоки.

Магистралата между Солун и Атина в едната посока е затворена, а по другата към Солун има двучасови блокади. Фермерите възнамеряват да затворят и долината Темпи, съобщава БТА.

Блокади има и в други райони на страната, като интензивността им се засилва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 7 години
Те всъщност защо протестират? Или вече няма значение, важно е да си намират работа за през зимата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още