IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп и Brexit носят нови заплахи за финансовите регулации

Европа прекара годините след финансовата криза в изграждане на система от регулации, която обаче може да бъде разрушена от двата фактора

08:41 | 10.02.17 г. 10
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Европа прекара годините след финансовата криза, изграждайки система от регулации, с които да ограничи поемането на рискове от банки и други финансови институции. Последните тухлички на тази система са почти поставени, но два фактора заплашват да я разрушат: Доналд Тръмп и Brexit, коментира редакторът на Wall Street Journal за Брюксел Стивън Фидлър.

Администрацията на Тръмп предизвика задаването на два уместни въпроса. Дали ще предприеме агресивна дерегулация на финансовата система, оставяйки изключително различни регулаторни режими от двете страни на Атлантика? И ако това се случи, дали ще се откаже от усилията си в международното сътрудничество?

Brexit също засилва несигурността, най-малкото заради последствията в резултат на излизането на Лондон – финансовата столица на Европа, от Европейския съюз (ЕС) и незадължителното обвързване на финансовите ѝ институции с регулациите на ЕС.

Тръмп ясно заяви убеждението си, че американците биват третирани по-зле в търговията с други страни. Неговите съветници явно мислят, че европейските банки получават несправедливи предимства пред американските си конкуренти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
ПИЧ
преди 7 години
Действително, твърде много регулации се написаха от 2008-а година насам. Така се губи майсторството на банкера. Няма я личната преценка, поемането на конкретни рискове. Всичко е регулирано и едно магаре да сложим, то също ще поема рискове, колкото регулациите му дават.Категорично трябва да се отиде на дерегулиране. Друг въпрос дали бай ви Тръмп има сили да отстоява всичко това което заяви за промяна. Промени по всички фронтове, дали ще може да ги докара докрай.Специално в стопанския сектор е завил:- данъчни реформи- дерегулации във финансовия сектор- премахване на регулациии за малкия и среден бизнес- връщане на капитали в АмерикаЩе ми се да търси и намаляване на бюджетния дефицит.Всичко това ако го изпълни - икономиката ще хвръкне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Шуменският *** , твоят ортак и той тъй пишеше до момента в който му казах че ако набарам блядухата някъде из Шумен , разводът му е в кърпа вързан ...та и ти , по полека ...ако си на ръчна , нямаш проблеми / най вероятно , с такъв пундек кат тебе коя ша са фане /...ако си женен , не предизвиквай съдбата...:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 8
khao
преди 7 години
не всички, между 3-5% сте обратните... иначе щеше да изчезнем като вид :)но пак да ти кажа, по ме дразни че си *** а не че си обратен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Ти няма как да говориш , щот те кефи...е сички не щеме да сме като тебе ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 11
khao
преди 7 години
ногократно сме те предупреждавали че от педерасия само ти се интересуваш ... та човека си е прав да те блокира :):) Както и БГмен от долу, само вие атакистите и феновете на Пу говорите за пеерасия, ние като либерални хора нямам нищо против че сте такива, но моля ви не ни го натрапвайте! ходете в русия, там обичат ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
Ето ти го :You have been permanently banned by Amsterdamm for the following reason:***!!! Пуска теми за *** в инвеститорски форум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
"Да не сте всички в Инвестора подчинени на хомосексуалната власт?"Ами щом амстердам налага бан за вечни времена при откриване на тема " Влиянието на хомосексуализма в обществено политическия живот на света "Не се чуди ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 27 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
Абе стига само сте плашили хората с Тръмп и Брекзит.Толкова ли е смотана или първична цялата световна финансово-икономическа система, че единия Тръмп заедно с Брекзит-а да са такава голяма заплаха?Цялата тая истерия прилича на отвличане на вниманието.Омръзна ми да се опитвате да плашите и настройвате хората само защото един президент и една суверенна нация решиха да сложат края на една безумна хомосексуална световна доминация в глобалната политика.Да не сте всички в Инвестора подчинени на хомосексуалната власт?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
IQ96
преди 7 години
Ще стане май Юан (Китай) велик?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още