Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Камен Колев: Възможен е над 5% ръст на българската икономика през 2017 г.

Ако през 2017 г. успеем да усвоим обичайните 20-25% от евросредствата, това означава, че само от еврофондове приносът към БВП може да бъде над 2,5% до 3%

1
 
4
 
4
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Разбира се че може ... всичко зависи от колко ще краде правителстово. Ако останем без парламент за дълго даже може и повече от 5%
2
 
7
 
3
преди 9 месеца
Колкото до минималното заплащане от 10 години сме с най-ниско заплащане в ЕС. Това ако не постоянство и предвидимост, какво друго може да е?
0
 
10
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Възможно е, но все по-трудно. Намаляването на населението е към 1 процент годишно плюс застаряване плюс влошаване на заетостта плюс постъпване отдолу на много малки набори при това с доста лошо образование, малцинствени проблеми и т.н. Отделно корупцията. Всичко това трябва да се компенсира с други фактори и ще е все по-трудно. Иначе съм съгласен 5 процента ръст трябва да е основна цел за икономиката. Нали уж ще настигаме ЕС по БВП. КАк и кога? За 10 години от 41 сме скочили на 45 процента от средния БВП на ЕС. Цели 10 години и само 4 процента настигане.
7
 
8
 
1
преди 9 месеца
Толкова много прецизност при представяне на последици без зачитане, че неправилното управление на паричната система е водещия причинител на актуалните злини.