Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Варуфакис: Тръмп рискува дългова криза в САЩ заради растящите дефицити

Правителството на Обединеното кралство прави „грешка“ в своя подход към преговорите за Brexit, смята бившият гръцки финансов министър

1
 
4
 
6
VIK88 до: Атанасио
преди 9 месеца
Наско, баце гледам пишеш едни и същи неща(които са верни),обаче нищо няма да постигнеш,колкото и да пишеш.Тази световна криза ще я има и трябва да я има,защото само като се опарят тъпите человеци,ще се научат...Такава е човешката природа.Учим се най-добре,когато е най-зле.
0
 
8
 
5
преди 9 месеца
А този Варуфокус-ник да каже нещо за Гърция?
Или защо през всичките тези години на кражби и разсипия не предупреждаваше собствения си народ как върви към дълговата криза?
4
 
4
 
4
преди 9 месеца
Ох... проклет да е тоя Факис - щях да се задуша от смях заради него... :(

Танасе - вярвай, Доналд си е направил сметката добре, само дето тия, които ще си го отнесат, още не го осъзнават... или може би го? Дори в нашата малка и бедна държава ефектът фантастически ще бъде, ако се спрат разхищенията, дело на безотговорни чиновници и лапачеството на безотговорни пожизнени пapaзити. Преди време четох изследване, че нашите родни чиновници са увътрили държавата с около 50 МБ само за десетина години - не защото са ги откраднали буквално, а поради тотална некадърност и некомпетентство... прави си сметка за какво става дума в САЩ - при един безкрайно по-голям мащаб - и на държавата, и на крадлювците в нея. За разлика от стандартният политик или държавен чиновник, Доналд просто побеснява, ако някой е разхитил без нужда дори и десет цента, какво остава за милиарди !!! Да бе прочел овреме някоя книга на великият мъж, вместо разни шаманщини.
8
 
7
 
3
преди 9 месеца
Мале-мале-мале-мале: чета и не вярвам на ушите си - смешник, докарал собствената си държава до фалит, се осмелява да говори с поучителство на милиардерин за финансови работи, за бюджет !!! Абе, Факърчо - Доналдът не би те наел дори да му пазаруваш яденета от супермаркета, щото и там ще го набуташ така, че ще трябва да ти завре касовата бележка отзад !!!

Не, аз положително трябва да спра да пиша за момента, но да се просна на подът, да се търкалям там и да ритам с крака, смеейки се до припадък или поне до пълна изнемога, защото иначе ще се пръсна... Танасе - до след малко !!!
2
 
8
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Риск печели, риск губи. Тръмп все пак е предприемач, а не книжен плъх.

5
 
9
 
1
преди 9 месеца
И аз това писах преди седмица ,че ако намали данъците и увеличи разходите ще има голям бюдж.дефицит тоест тук преди месеци имаше статия ,че към 2020год. дефицита ще е 1 трилион и ако се намалят данъците ще отиде на 2 трилиона
.
Пак стигам до системната криза и съм обяснил подробно = https://www.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1752811994997027

Кризата е системна защото икономическият растеж не може да е безкраен ,защото крайното търсене от държавата и гражданите неможе да е безкрайно в една затворена система като Земята заради изчерпаемите енергийни източници(петрол,газ...) и глобалното затопляне - казано иначе за да има безкраен растеж трябва още една Земя и още милиарди консуматори на стоки и услуги ,после още една Земя и т.н.
НО сегашното устройство на световната финансова система заради лихварството и т.н. доходност от акции,облигации се нуждае от безкраен растеж и тъй като това е невъзможно в една затворена система като Земята трябва нова ''система'' казано кратко.