IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се готви да пуска с парашут доставките, които праща по дронове

Компанията продължава да защитава патенти в областта

16:27 | 17.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Идеята на Amazon за доставките чрез дронове става все по-интересна, предава CNBC.

Американската компания за електронна година по-рано тази седмица получи патент за система, чрез която пакетът, който трябва да ви бъде доставен, да бъде придвижен от безпилотен летателен апарат, а различни инструменти, включително парашут, да му помогнат да се приземи на точното място.

Идеята е дронът на Amazon да се навърта наблизо, а благодарение на камерата и сензорите си да се увери, че пратката ще се озове на предвиденото за целта място.

„При някои примери, ползването на всички парашути, може да се разпредели в определен ред във времето, за да се промени линията на снижаване на пакета“, посочва текстът в патента.

Планът на Amazon може да ѝ помогне да се справи със задачата да прави доставки в малки пространства, като предните веранди на къщите например.

"Способността да пускаме пакет по вертикална траектория... може да бъде от полза при опити за доставки на места, в които има малко открито пространство, като алея или ограден заден двор“, посочват от компанията в заявката за патента.

Amazon активно тества доставките чрез дронове, известни като Prime Air. На този етап пробите се извършват във Великобритания, а компанията продължава да защитава патенти в тази област. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още