IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Paramount Pictures се оттегля?

Очаква се Брад Грей да обяви новина още следващата седмица

13:24 | 18.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Брад Грей. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Брад Грей. Снимка: Архив Ройтерс

Брад Грей, председателят и главен изпълнителен директор на филмовото студио на Viacom - Paramount Pictures, се очаква да напусне поста си, а новината вероятно ще бъде обявена още следващата седмица, твърдят двама източници, запознати с въпроса, цитирани от CNBC.

Напускането на Грей, който ръководеше студиото в продължение на 12 години, се случва след няколко години на лошо представяне на компанията, създала добре известни ленти като “Костенурките нинджа: На светло” и “Бен-Хур”.

Главният изпълнителен директор на Viacom Боб Бекиш ще работи с временен управленски екип в Paramount, твърдят източниците.

Говорителката на Viacom е отказала да коментира въпроса, както и този на Грей.

Paramount беше в центъра на ожесточената битка за власт между контролиращия акционер на Viacom Съмнър Редстоун, неговата дъщеря Шари и бившия главен изпълнителен директор Филипе Дауман.

Битката започна, когато Дауман, който напусна през август, предложи да продаде дял от Paramount против волята на Редстоун.

Миналия месец Грей помогна за сключването на сделка с две китайски филмови компании - Shanghai Group (SFG) и Huahua Media, които ще инвестират 1 млрд. долара в Paramount, давайки на студиото необходимите ѝ пари и подкрепа, докато тя се опитва да се разрасне. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още