Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Държавата традиционно харчи много за здравеопазване, но без резултат

Целта следва да е подобряване на качеството на здравните услуги, партиите обаче говорят единствено за увеличаването на разходите в сектора, пише икономист

0
 
4
 
8
преди 3 години
Няма профилна снимка
Интересна статия която потвърждава вече до болка познатата ни теза, че държавният апарат е неефективен и в повечето случаи зловреден инструмент за бизнес менажиране. Конкретен случай, БДЖ. Мъртвец, който при нормални пазарни обстоятелства отдавна трябваше да е в архивите на държавните дружествени фалити. Но когато разполагаш с непресъхващ паричен поток от данъци който не зависи от реализирането на печалба, т.е., термините "печалба" и "загуба" са някакви абстрактни понятия, то тогава и идеята за ефективно менажиране на конкретен бизнес се превръща в абстрактно понятие, тъй като паричният поток не зависи от това дали крайният резултат е положителен или не. Всички знаем каква беше съдбата на държавната планова икономика.
0
 
2
 
7
bgMan до: aldy
преди 3 години
Как нищо да не решава?

Нищо няма да реши само ако болниците разполагат с по няколкостотин отрязани пръста от пациенти, защото те няма да разполагат с база данни на системата.
0
 
4
 
6
преди 3 години
Няма профилна снимка
-Докторе, аз съм по здравната пътека!
-Здравната пътека е от тук до банкомата, аре бегай по пътеката, че и други пациенти чакат!
1
 
2
 
5
преди 3 години
Няма профилна снимка
Трябва да се плаща, само за излекуван пациент, а не за лекуван, прег;еждан и т.н. Тогава ще има много неусвоени пари
2
 
7
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ако се въведе електронната здравна карта, както е по другите страни в ЕС, мошенгиите ще станат много по-трудни за осъществяване. И много "преуспяващи" сега частни болници просто ще отидат в небитието. Затова е вълчият вой и яростна съпротива срещу картата. А простотията с пръстовия отпечатък е за пред ***. Тя нищо не решава, но създава нови трудности пред болните, особено когато се налага да отидат на лечение в чужбина. Но прок летата сбир щина беше обещала на Биг Батя базата данни с отпечатъците и още се надява да успее да си заслужи наградата.
0
 
11
 
3
преди 3 години
Много станаха мошениците с болници, които източват НЗОК като касират реално НЕизвършени прегледи, манипулации и изследвания.

Затова и беше този огромен вой срещу системата за пръстови отпечатъци при прием в болница.
2
 
10
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
ДЪРЖАВАТА МОЖЕ И ДА ХАРЧИ, АМА "ДЪРЖАВНИЦИТЕ" ПРИБИРАТ ПАРИЧКИТЕ В ЧАСТНИ ДЖОБОВЕ. А БОЛНИТЕ С ПРЪСТ У ГЪСТ...
4
 
7
 
1
преди 3 години
Абе то ако сички са здрави ше се затрие сума бизнес...