IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всеки четвърти българин се замисля да емигрира

Образованието продължава да е ценност за българите, установява проучване на „Тренд“

12:56 | 21.02.17 г. 25
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Тревожно високи нива на потенциални емигранти сред най-младите българи установява проучване на изследователски център „Тренд“, направено по поръчка на вестник „24 часа“.

Всеки четвърти българин се замисля да емигрира от България. Тревожни са дяловете на младежите между 18 и 29 години, където малко над половината обмислят възможността да живеят извън България. Сред по-възрастните почти не се установява готовност за вътрешна миграция или емиграция. А най-предпочитаната дестинация, сред тези, които се замислят да емигрират, е Германия, следвана от Великобритания и Испания. По-надолу в списъка попадат САЩ и Италия.

Поставени пред три опции – да емигрират, да живеят, където живеят сега и да мигрират в друго населено място в България, близо 70% искат да останат да живеят там, където живеят сега. Само 7% са тези, които са склонни на вътрешна миграция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 9
barbaron
преди 7 години
Докато корумпираните БСП, ДПС, патриоти и друга червена *** са на власт, младите ще емигрират :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 9
sdar
преди 7 години
И аз това казвам, нека българите да бъдат патриоти и да не емигрират, а да остават да работят за Б ългария, такак както е в Чехия и Унгария например. Но затова хората трябва да са повече патриоти и да работят за да се развива държавата ни и да върви с ускорени крачки по пътя на прехода и реформите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 7
Спящият бик
преди 7 години
Който иска да имигрира - свободен е да го направи - вече не сме в соц. концлагера. Виждам обаче, че 3 пъти повече са тези, които нямат никакво намерение да имигрират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 14
4ervenasgan
преди 7 години
Така е. Българският народ не само е казал, а и ПОКАЗАЛ в кои държави мисли евентуално да емигрира.Впрочем най-големите привърженици на рушия дават челен пример (както винаги ;)), като изпращат копеленцата си в същите тези държави. Справка - КУРнелийния синковец. За лавровите и путлерови дочки, да не споменаваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 29 rate down comment 1
Hammer
преди 7 години
Както е тръгнало след 20-30 години територията ни ще се нарича Румелия и ще сме северна турска провинция. Младите юнаци ще са устроили живота си в чужбина, а патриотизма ще съществува само в лицето на някой побелял старец, който тайно вечер ще прелиства скрито копие на Ботев в мазето си. Слабите политици и пропагандните медии ще са с най-голям принос за този резултат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 16
sdar
преди 7 години
Явно си привърженик на Рисуя и проруските интереси. Добре е, че народа ни отдавна си каза думата, че ние сме за НАТО и за ЕС. А Русия, когато започне да слуша НАТО и ЕС и да изпълнява каквото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 21
sdar
преди 7 години
Чудно е, че явно на младите им липсва патриотизма. Да се радват че са българи и че живеят в тази прекрасна държава. Да викат Българи - Юнаци като гледат телевизия и да са щастливи. Патриотизма е важен, а материалното то трябва да е на заден план. Все пак в моемнта вървим по поътя на прехода и реформите, много реформи има още за правене, и при съдебната власт, и в здравеопазването, и в оразованието, и т.н., и като свършим с прехода и реформите след още 20-30г., тогава вече ще се живее и тук нормално. А дотогава трябва да бъдем патриоти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още