IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери протестираха в Банско

Бизнесът недоволства заради достъпа на микробусите до лифтовете

13:35 | 05.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Недоволни хотелиери и транспортни фирми протестират срещу новите правила, които въвежда от началото на март фирмата концесионер на ски зоната в Банско, съобщи БНТ. 

Премахва се 15-минутният безплатен достъп на микробусите, превозващи туристи от хотелите до началната станция. Така всяко превозно средство трябва да заплаща по 12 лева, за да влезе в паркинга.

Протестиращите изразиха недоволството си от мярката, предприета от фирмата концесионер на ски съоръженията. Те смятат, че тя няма до доведе до ред, а до хаос на входа на паркинга.

Според хотелиерите така до края на сезона - 15 април, всеки хотел ще трябва да плати на концесионера по 5400 лв.

От дружеството аргументират новите правила с желанието им да се ограничат нелегалните превози на туристи до ски зоната.

„Ние предлагаме на всички туристически фирми да сключим договор до края на сезона, около 200 лева. Това се получават по 5 лева на ден. Като там могат да влизат и по 40 пъти на ден без проблем“, казва Иван Обрейков, представител на „Юлен“ АД.

Недоволните заявиха, че ако не се стигне до решение на въпроса, ще продължат с протестите. Под каква форма ще решават допълнително.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
chimney
преди 7 години
Истината е, че има и голяма част от хотелиерите които са за уредба на незаконните превози и съптветнио подкрепят концесионера
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още