IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още двама български предприемачи влязоха в глобалната мрежа на Еndeavor

Browswave на Симеон Луков и Николай Недев е петата българска компания в мрежата след Chaos Group, Biodit, SoftGroup и Mclimate

16:30 | 06.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българските предприемачи в световната мрежа на Endeavor се увеличиха с още двама, след като Симеон Луков и Николай Недев, съоснователи на технологичната Browswave, бяха избрани по време на международния селекционен панел на организацията в края на февруари в Куала Лумпур, Малайзия.

Това е петата българска компания в Endeavor, съобщиха от българския офис на глобалната мрежа, който оперира от година и половина в нашата страна.

Browswave предлага софтуерен продукт за производители и търговци на потребителска
електроника и бързооборотни стоки, който позволява на клиентите да следят цените на конкурентите си в
реално време и да оптимизират своето ценообразуване и складови наличности, което да им гарантира
конкурентна позиция на пазара.

За три години от основаването си компанията Browswave е привлякла клиенти в повече от 20 страни, включително имена като ASUS, LG, Media Markt и METRO.

Симеон Луков и Николай Недев достигат до финалната фаза на селекционния процес на Endeavor след
дълъг процес на подбор и интервюта с местни, международни ментори и членове на борда на
директорите на Endeavor.

“Основните критерии за подбор, на които предприемачите отговориха, включват лидерския потенциал и желанието да подпомагат развитието на предприемаческата екосистема в страната, както и перспективите компанията им да се разраства значително в бъдеще”, посочиват от Endeavor Bulgaria.

Като част от мрежата на Endeavor българските предприемачи ще получат достъп до над 3000 лидери от подобен
калибър, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на Browswave.

Компанията ще има възможност да привлече клиенти и финансиране чрез мрежата на Endeavor.

Предприемачите ще имат на разположение специален консултативен съвет, който ще им помага при разработването и изпълнението на стратегията за растеж. Освен това, предприемачите ще могат да участват в топ образователни и консултантски програми, изработени специално за Endeavor от партньори на организацията като EY, Harvard Business School, Stanford Graduate School и MIT.

За година и половина, откакто предприемаческата организация стъпи и в България, към световната ѝ мрежа се присъедини Петър Митев, съоосновател на Chaos Group, която наскоро спечели технологичен Оскар за софтуерния си продукт V-Ray, използван масово в големите холивудски продукции.

Любомир Янчев, съосновател на MClimate, която внедри на световния пазар ycтpoйcтвoтo Melissa зa диcтaнциoннo yпpaвлeниe нa климaтици, стана най-младият предприемач - част от Endeavor, заедно със своя партньор Цани Събев.

Другите двама предприемачи са Юлиан Софрониев от Biodit, която разработва биометрични технологии
за системи за сигурност и контрол на достъп, и Венелин Димитров от SoftGroup, компания с пълно
сериализационно софтуерно и хардуерно решение за фармацевтични компании и подизпълнители.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още