IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett Packard Enterprise придобива Nimble Storage за 1,09 млрд. долара

Целта на HPЕ е да разшири портфолиото си и да достигне до повече клиенти

20:19 | 07.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Hewlett Packard Enterprise обяви, че придобива доставчика на услуги за съхранение на данни Nimble Storage за 1,09 млрд. долара в брой като част от стратегията си за бързо развиващия се пазар на хибридни информационни технологии, предава Ройтерс.

HPE е предложила 12,50 долара за акция на Nimble Storage, което представлява премия от 45,3% спрямо цената, на която книжата завършиха търговията в понеделник.

Акциите на Nimble Storage се търгуваха на предложената цена преди финала на борсовата сесия в понеделник. Тези на HPE не промениха стойността си.

HPE ще приеме или плати условните капиталови възнаграждения на Nimble на стойност около 200 млн. долара като част от сделката.

Продуктите на Nimble Storage, насочени към стартиращи и средно развити компании, ще помогнат на HPE да работят с клиенти във всички сегменти, обявиха компаниите.

Главният изпълнителен директор на HPE Мег Уитман се фокусира върху няколко области, като мрежите, съхранението на данни и технологичните услуги, откакто компанията се отдели от Hewlett-Packard през 2015 г.

През януари HPE обяви, че придобива частната компания за облачен софтуер SimpliVity за 650 млн. долара в брой.

Продажбите на бизнеса за съхранение на данни на HPE се понижиха с 13% през последното тримесечие. Освен това компанията обяви, че намалява и годишната си прогноза. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още