IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите разкрития на WikiLeaks: Как ЦРУ хаква устройства

Ако се потвърди истинността й, информацията ще се окаже още един зашеметяващ пробив на класифицираните материали на американските разузнавателни агенции

22:38 | 07.03.17 г. 12
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

WikiLeaks съобщи, че разполага със свръхсекретна находка от хакерски инструменти, използвани от Централното разузнавателно управление (ЦРУ) за пробиване на телефони, комуникационни приложения и други електронни устройства, предава Ройтерс.

Организацията публикува документи, свързани с тези програми на ЦРУ, допълва информационната агенция.

Ако се потвърди истинността й, информацията ще се окаже още един зашеметяващ пробив на класифицираните материали, изтекли през последните години от американските разузнавателни агенции.

Според съобщението на WikiLeaks публикацията е първата от поредица публикации с данни, описващи „целия хакерски капацитет“ на ЦРУ.

Сред твърденията, които се правят в документите, е и че ЦРУ, в партньорство с другите разузнавателни агенции на САЩ, е била в състояние да прекъсне криптирането на популярни приложения за съобщения, като например WhatsApp, Telegram и Signal.

Агенти на ЦРУ освен това са прониквали и в други устройства, свързани с интернет, различни от компютри и смарт телефони. От документите се разбира за случай, в който е поет контрол върху смарт телевизор Samsung. Устройството е изглеждало, че е изключено, но всъщност е записвало всички разговори в стаята.

От ЦРУ засега отказват да коментират автентичността на съдържанието на публикуваните документи. Правителствени източници посочват, че не знаят за текущи разследвания на евентуални „течове“ за такива документи.

Според консултант по киберсигурност, пожелал анонимност, материалите са достоверни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
А в последната серия на настоящия сезон ще излезе че американците и руснаците всъщност работят заедно и координирано за да си разделят и да владеят оффффцете на целия свят.И я някой смее да надигне глава и да заплаши руско-американското статукво, веднага е станал на овча пъстърма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 2
TomaNeverni
преди 7 години
И тъкмо хората почнаха да си мислят ,че "руските хакери" са навсякъде. а то пък излезе , че филма не е съветски а американски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 0
george353
преди 7 години
ЦРУ хаквали? Кой би си помислил такова нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 4
bgMan
преди 7 години
Нищо ново никой не е разкрил.Това се знае доста отдавна. След като Сноудън го потвърди вече престана да бъде новина или ново разкритие.По-скоро активната разработка по "скандални" действия продължава с пълна сила докато на маймуните (или бройлерите) започне да им е все едно кой какви безобразия си позволява.И преброяването и картотекирането на руските *** също продължава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 29 rate down comment 7
michaelis12
преди 7 години
само си престай ква наглост да снимат как гърми кола-бомба и тея са "Армията за Oсвобождение" ?!? А архитектите на целата идиотщина са ей ги в заглавието, то тва е публична тайна, че ЦРУ са инструмент на финансовия елит за световен тероризъм, стационирани в Сашшш. Егати *** егати чудото ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 31 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
тея направо ни взимат за мезе, а сега каква пропаганда гледам по ARTE тв канала за Сирия не е истина .... Водещата каа "Всичко започна като една мирна демократична революция срещу РЕЖИМА на Асад" и изведнъж тея мирни демонстранти както са с кожени якета и анцузи взимат едни оръжия от някъде си и почват да трепят взичко живо, правят коли с бомби и самоубийци, ТВ водещата си снима нема ядове и после казва заради гадните Руснаци е тва и Асад дет не дават на ООН да им даде помощ на хората .... Викам ко ?!?! Тва и Софи Маринова дет има 1 мозъчна клетка ше разбере, че говорят глупости и после същите демонстранти пристигат в ЕС и бягат от Асад ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 27 rate down comment 8
majnata
преди 7 години
Е то стана модно всеки уважаващ себе си сорросоид ,да се оплаче от хакерите на Путин .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
О добре, че беха Микилийкс да ни светнат, че не били китайците, руснаците и Ким Пинг понг, а Сашовци и то от Франкфурт ..... тва няква новина ли е или е с образователна цел ?! .... :)) Нищо ново под слъцето за "теориите на конспирацията" че то просто такива теории няма ..... щот всичко си е истина .... егати наглеците са тея Сашовците и после лъжат кат циггани "Путин ни хакна изборите " пхахахах хахахахах .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още